Home

> Revalidatie

Revalidatie

Revalidatie

Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede is een topspecialistisch revalidatiecentrum, dat gebruik maakt van de modernste hulpmiddelen en nieuwste revalidatietechnieken. Daarnaast is en blijft revalidatie maatwerk. De therapeuten van Revalidatiecentrum Roessingh stemmen daarom de behandelingen af op de cliënt met als doel hem of haar met zijn of haar beperking zo goed mogelijk te laten functioneren.

Fysieke of psychische begeleiding

Of het nu gaat om een aangeboren beperking of beperkingen als gevolg van een ziekte of ongeluk, iedereen kan voor revalidatie bij het revalidatiecentrum terecht. Onder leiding van de revalidatiearts ondersteunt een team van deskundige behandelaars de cliënten bij hun herstel. Zij leren hen zo goed mogelijk te bewegen om hun leven weer zo zelfstandig mogelijk en op hun eigen manier in te richten. Als een ziekte leidt tot psychische of sociale problemen schakelen wij één van onze psychologen of maatschappelijk werkers in.

Medisch specialistische revalidatie

Wat medisch specialistische revalidatie inhoudt en wat het betekent voor mensen die daarmee te maken krijgen kunt u zien in een korte film van Revalidatie Nederland. In onderstaande film geven vier cliënten een kijkje in hun leven (bron: Revalidatie Nederland).


Bent u benieuwd naar de mening van onze cliënten? Bekijk dan de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek.

"Ik ben verrast dat er hele ‘gewone’ middelen, zoals een XBox en Wii, ingezet worden bij de revalidatie. Dat had ik niet verwacht."
Aldus Jan Voortman van Professionals in NAH over de behandeling in Roessingh, Centrum voor Revalidatie