Home > Revalidatie

> Spaghetti

Spaghetti

Spaghetti
 

Spaghetti

(Oud-)cliënten van Revalidatiecentrum Roessingh, laten zien wat hen bezighoudt tijdens of na hun revalidatie. Daartoe werkten zij samen aan een boek onder de titel 'Spaghetti'.

De cliënten schreven zelf gedichten en verhalen en lieten zich in passende sfeer fotograferen. Uitgangspunt vormden steeds de eigen mogelijkheden en niet de beperkingen. Fotograaf Jan Beerling en tekstcoach Miriam Janssen van De Talen Tuin begeleidden hen daarbij. Beerling revalideerde zelf in Roessingh nadat hij in 2006 van de trap viel en een dwarslaesie opliep. Pier van Dijk verzorgde de vormgeving van het boek. Bert van de Molen van BMTV maakte video-opnamen die onder andere via onze website zijn te zien. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de making off!

Preview

Ontdekkingsreis
Als in een te klein bootje
op zee
zo voelde het.


Golven in en om mij heen
bliksemse bollen
rood  groen  paars
knisperend.

 

Vol verwondering aanschouwde ik dit
en wist, er komt meer,
kon alleen nog maar schreeuwen.

 

...

Het hele gedicht is te lezen in het boek Spaghetti.

Over het boek

De titel 'Spaghetti' verwijst naar hoe iemand zich tijdens de revalidatie kan voelen. Als (een kluwen) spaghetti: gedachten in de war, een lichaam dat aan de grip is ontglipt, herinneringen aan het verleden of de blik op de toekomst.

Met dit boek willen we mensen die nu revalideren of die in het verleden gerevalideerd hebben, een hart onder de riem steken. Sommigen hebben hun oude leven (deels) weer kunnen oppakken, anderen zijn een hele andere richting opgegaan. Het is een blik gericht op de toekomst na de soms lange en zware revalidatie. We hebben dit project kunnen realiseren dankzij de ondersteuning van verschillende fondsen.

Boek bestellen

Wilt u ook graag een exemplaar van het boek 'Spaghetti'? Dat kan. U kunt het boek bestellen via het contactformulier. De kosten van het boek zijn €12,50 (exclusief verzendkosten).

Mogelijk gemaakt door

Jan Beerling
Fotografie

Miriam Janssen
De Talen Tuin
Tekstcoach

Pier van Dijk
Vormgeving

Bert van de Molen
Filmmateriaal