Home > Revalidatie

> Volwassenenrevalidatie

Volwassenenrevalidatie

Volwassenenrevalidatie

Revalideren wil zeggen dat de cliënt samen met de behandelaars van Roessingh gaat werken aan het zo volledig mogelijk opheffen van de lichamelijke beperkingen en de gevolgen daarvan. Behalve aandacht voor bewegen en mobiel zijn wordt tijdens de revalidatie veel aandacht geschonken aan zelfverzorging en andere activiteiten van het dagelijks leven, aan werk en vrije tijd, verwerking en relatie en aan de communicatie.
Ook wordt gekeken of er eventueel hulpmiddelen en voorzieningen nodig zijn, voor nu of later, bijvoorbeeld een rolstoel, woningaanpassingen of thuishulp. De behandelaars geven advies en informatie en helpen bij het aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen.

Cliëntenbesprekingen

Met een vaste frequentie bespreekt de revalidatiearts de vorderingen van de cliënt met de betrokken behandelaars. Uiteraard wordt de client en/of zijn naaste omgeving hierbij betrokken. Op basis van de uitkomst van deze informatie en de teambespreking wordt het revalidatieprogramma bijgesteld. De revalidatiearts heeft de eindverantwoordelijkheid voor het revalidatieplan.

"Revalideren is topsport."
Aldus Bas Nijhuis, internationaal scheidsrechter.