Home > Revalidatie

> Voorlichting

Voorlichting

Voorlichting

Voorlichting voor cliënten

Wij vinden het belangrijk dat cliënten voor en tijdens de revalidatiebehandeling weten wat ze kunnen verwachten. Wij organiseren dan ook verschillende communicatie wegen om deze voorlichtingen mogelijk te maken.

Informatieavond

Eén keer in de drie weken wordt er een informatieavond voor nieuwe cliënten georganiseerd. Ze krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Op de informatieavond wordt algemene informatie over Roessingh verteld door de patiëntenvoorlichtster. Daarnaast krijgen de cliënten de bedrijfsfilm te zien en alle informatie over de laatste gebeurtenissen rondom Roessingh.

Folders

Voor bijna elke diagnose die ons revalidatiecentrum behandelt is er een aparte folder met uitleg en informatie. Deze liggen verspreid in het hele gebouw en zijn digitaal te downloaden op de website.

Bedrijfsfilms

Er zijn meerdere bedrijfsfilms over verschillende onderdelen van Roessingh. Deze zijn allen op de website te zien. De algemene bedrijfsfilm kunt u hier bekijken. De andere bedrijfsfilms zijn op YouTube beschikbaar.

Klankbord

Een klankbord vind één keer in de twee maanden plaats. Hierbij komen twee cliënten van elke verpleegafdeling bij elkaar om signaleringen en verbeterpunten aan te geven. De medisch directeur is hierbij aanwezig en probeert deze verbeteringen door te voeren en de signalen op te pakken.

Narrowcasting

Narrowcasting vindt plaats op meerdere locaties in Roessingh. Met narrowcasting wordt doormiddel van televisie schermen digitale informatie uitgezonden. Hierdoor kan Roessingh actuele berichtgeving verzorgen voor de clienten, bezoekers en medewerkers. Op verschillende locaties in het gebouw zijn schermen opgehangen, te weten de receptie, de bomenhal, het restaurant, de liften naar de verpleegafdelingen en in de polikliniek.

Jaarbeeld

Het Jaarbeeld verschijnt jaarlijks in juni. Het bevat een selectie uit de activiteiten en ontwikkelingen die in het voorgaande jaar hebben plaatsgevonden.

Voorlichting voor partners en familie

Bij Roessingh vinden we niet alleen de revalidatie van onze cliënten belangrijk, maar ook de rol van de partner en familie in dit proces. We betrekken u bij het revalidatieproces. Want niet alleen het leven van de cliënt verandert, maar de nieuwe situatie vraagt ook veel van u als partner en familie.

Meeloopdagen

De partner (of een andere naaste) van onze klinische cliënten worden in een van de eerste weken van de revalidatiebehandeling uitgenodigd een dag mee te lopen. Tijdens deze dag kunt u meemaken wat revalidatie betekent en wat de behandelingen inhouden.

Gespreksgroepen

Voor diverse doelgroepen bieden wij ook partnergroepen aan, onder andere voor partners en familieleden van cliënten met een CVA of NAH. In de gespreksgroep staan de veranderingen en de gevolgen daarvan centraal.
Meer informatie vindt u in de folder Gespreksgroep voor partners en familie van cliënten met CVA of NAH

"Als mijn moeder of ik een vraag had, werd deze direct door het personeel beantwoord. Perfect!"
Dochter van cliënt via zorgkaart Nederland