Home> Nieuws

> Website speciaal voor kinderen en jongeren gelanceerd

06/01/2014

Website speciaal voor kinderen en jongeren gelanceerd

Op maandag 6 januari heeft revalidatiecentrum Roessingh de website ‘Roessingh Kids’ gelanceerd; www.roessinghkids.nl . Kinderen en jongeren die bij Roessingh behandeld (gaan) worden, krijgen via Roessingh Kids zicht op wat revalideren inhoudt. De website is speciaal op kinderen en jongeren gericht. De teksten zijn geschreven op hun belevingswereld, zodat ze begrijpen wat revalideren betekent.

Op de homepage van de website kunnen kinderen en jongeren hun leeftijd kiezen. Doordat er onderscheid gemaakt wordt in leeftijd, sluiten de verschillende versies van de website goed aan op behoefte van de kinderen. Er is vooraf geïnventariseerd wat de verschillende leeftijdsgroepen belangrijk vinden. Dit is gebruikt als basis voor de teksten, het beeldmateriaal en de vormgeving van de website. Bij de jonge kinderen zijn de teksten bijvoorbeeld kort en wordt er veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal, bij de oudste leeftijdsgroep is het ontwerp rustiger en hebben de teksten wat meer diepgang.

Er wordt op de website uitgelegd wat revalidatie is, door wie kinderen behandeld kunnen worden, er wordt in een fotoboek getoond hoe Roessingh er van binnen uitziet en er zijn ondersteunende filmpjes en stripjes over revalideren. Voor de kleinsten zijn er leuke kleurplaten die gedownload kunnen worden.

Ouders kunnen terecht op de ‘gewone’ website van het revalidatiecentrum, www.roessingh.nl.

De homepage van Roessingh Kids