Week van de Amateur Kunst, die van 2 tot en met 10 juni plaatsvindt."> Week van de Amateur Kunst, die van 2 tot en met 10 juni plaatsvindt." />

Opening expositie KunstZinnig

Geplaatst op 09-05-2018

Op dinsdag 29 mei om 19.00 uur is de feestelijke opening van de expositie KunstZinnig bij Roessingh. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De expositie wordt georganiseerd door de afdeling activiteitentherapie en bestaat uit tekeningen, schilderijen en beeldend werk gemaakt door patiënten tijdens hun revalidatie. KunstZinnig is onderdeel van de landelijke Week van de Amateur Kunst, die van 2 tot en met 10 juni plaatsvindt.

De kunstwerken zijn gemaakt bij de activiteitentherapie waar patiënten onder deskundige leiding vaardigheden ontwikkelen voor een creatieve invulling van hun vrije tijd. Mensen die nooit eerder hebben geschilderd of getekend ontpoppen zich daar soms tot ware kunstenaars, ondanks hun fysieke en/of cognitieve beperking.

Het resultaat van hun inspanningen is te zien bij deze bijzondere expositie, die dit jaar deel uitmaakt van de viering van het 70-jarig jubileum van Roessingh. Het thema van het jubileumjaar is ‘Een Huis vol Verhalen’. KunstZinnig sluit daar precies op aan; elk kunstwerk vertelt een eigen verhaal.

Ronald Spanjers verricht samen met gastspreker Arnoud Odding, directeur van het Rijksmuseum Twenthe en de TwentseWelle de officiële opening. Daarna is er gelegenheid om de expositie te bekijken onder het genot van een hapje, drankje en livemuziek.

Tijdens de openingsavond kunnen alle gasten een creatieve bijdrage leveren aan een heel bijzonder object dat het thema een Huis vol Verhalen zal uitbeelden. Dit object zal deel uitmaken van de expositie. Nieuwsgierig geworden? Kom naar de opening en deel uw verhaal!