Symposium Waar ZIT het ‘m in? (VOL)

Geplaatst op 07-12-2017

Op 23 en 24 maart 2018 vindt bij Roessingh het symposium ‘Waar ZIT het ‘m in?’ plaats. Tijdens dit unieke symposium komen alle facetten van positioneren in zit- en lighouding aan bod. Inspirerende presentaties en interactieve workshops wisselen elkaar af.

Programma

Zitten in een rolstoel kan veel negatieve gevolgen hebben. Maar iemand goed laten zitten in een rolstoel is nog niet zo eenvoudig. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op positioneren. Observeren en analyseren zijn de sleutel tot succes!

De volgende praktijkgerichte onderwerpen staan centraal:

  • Hoe analyseer je een zit- en ligprobleem?
  • Hoe observeer je een zit- en lighouding?
  • Hoe voer je een bewegingsonderzoek uit gericht op het zitten?
  • Welke complicaties kunnen het zitten en liggen belemmeren?
  • Wat is belangrijk om te weten bij decubitus?
  • Hoe kom je tot een adequaat houdingsadvies?

Na dit symposium kunt u zit- en ligproblemen observeren en analyseren en op basis hiervan een positioneringsadvies formuleren. U leert hoe u problemen in een vroeg stadium kunt voorkomen door te kijken naar de mogelijkheden, beperkingen en doelen van elke patiënt. Bekijk het volledige programma van dag 1 en dag 2.

Voor wie?

Dit symposium is zowel voor beginnende professionals als professionals met enige ervaring, die een praktische aanpak zoeken voor zit- en ligproblemen bij patiënten die rolstoelafhankelijk zijn. U ontvangt een certificaat van deelname en accreditatie wordt aangevraagd voor ergotherapeuten en fysiotherapeuten.

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

ZitAdviesTeam Roessingh, Centrum voor Revalidatie