Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Nieuwsbrief februari 2019

Publieksacademie Roessingh

Geïnspireerd door ontwikkelingen op landelijk niveau, organiseert Roessingh een serie informatiebijeenkomsten waarin zorgprofessionals vanuit hun expertise enkele aandoeningen, gevolgen en behandelingen toelichten aan het brede publiek. Op donderdag 28 maart 2019 is de eerste bijeenkomst, met als thema: Leven na een beenamputatie.

Leven na een beenamputatie

Een ernstig ongeval, kanker, suikerziekte of vaatlijden zijn enkele oorzaken van het moeten amputeren van ledematen. Ongeacht de oorzaak, is verlies van een been een heftige gebeurtenis voor ieder persoon die geconfronteerd wordt met een beenamputatie. Wat betekent het in de praktijk om een of beide benen te moeten verliezen, hoe ziet het leven na een beenamputatie eruit en wat is er nog mogelijk om zo goed mogelijk te kunnen functioneren en deelnemen aan de maatschappij na een beenamputatie? Dit zijn de vragen waar de drie professionals van Roessingh deze avond met het brede publiek over willen spreken.

U kunt zich aanmelden via marketing@roessingh.nl o.v.v. Publieksacademie.

Programma

18.00 uur - 18.10 uur

Ontvangst en opening

18.10 uur - 18.40 uur

Medische aspecten van beenamputaties door Drs. B. Fard, revalidatiearts:

  • Korte geschiedenis van amputatie binnen de geneeskunde;
  • De oorzaken van beenamputatie;
  • Medische zorg bij amputatiepatiënten en de lange termijn gevolgen.

18.40 uur - 19.10 uur

Technologie van beenprotheses en een blik op de toekomst door Prof. Dr. J. S. Rietman, revalidatiearts, hoogleraar revalidatiegeneeskunde en technologie aan de Universiteit Twente (UT) en RRD:

  • De huidige staat van moderne prothese en onderdelen;
  • Uitdagingen en beperkingen van de techniek;
  • De toekomst van prothesiologie.

19.10 uur - 19.30 uur

Interactieve demonstratie prothese techniek door Ing. J. J. De Koning, senior orthopedische technoloog RRT:

  • Hoofdcomponenten van een beenprothese;
  • Proefpersoon: zelf ervaren hoe je moet lopen na een amputatie.

Over

Roessingh, Centrum voor Revalidatie is regionaal en landelijk bekend als vooraanstaand en innovatief op een breed palet aan doelgroepen binnen de revalidatiezorg. Patiëntenzorg wordt geleverd vanuit het revalidatiecentrum in Enschede en de poliklinische teams in regionale ziekenhuizen (Enschede, Hengelo, Almelo, Hardenberg en Winterswijk). We trekken gezamenlijk met Roessingh Revalidatie Techniek (RRT) op bij het toepassen van technische hulpmiddelen om het dagelijkse leven van onze patiënten te verbeteren. Daarnaast zijn er nauwe banden met Roessingh Research & Development (RRD) en Universiteit Twente (UT) op gebieden waar wetenschappelijk onderzoek, innovatie en patiëntenzorg samenkomen. Geïnspireerd door ontwikkelingen op landelijk niveau, organiseert Roessingh een serie informatiebijeenkomsten waarin zorgprofessionals vanuit hun expertise enkele aandoeningen, gevolgen en behandelingen toelichten aan het brede publiek.

Andere artikelen uit deze nieuwsbrief