Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Actueel

De ervaring van B. van Bekken

Geplaatst op 30 nov. 2016

Sinds 2003 heb ik een incomplete dwarslaesie door een virale infectie. Als gevolg daarvan kon ik onder andere mijn linkerhand niet meer gebruiken. Mijn pols functioneerde goed, maar mijn vingers en duim weigerden dienst.

De functionele winst is geweldig.

B. van Bekken, patiënt

Ik revalideerde in De Hoogstraat in Utrecht. Daar ben ik in 2003 ook in contact gekomen met dr. Snoek. Na een consult in Roessingh met het handenteam, bleken er mogelijkheden voor een operatie. Drie spieren uit m’n onderarm zouden een andere functie krijgen. Toch durfde ik het niet aan, omdat ik te bang was voor het gemis van de oorspronkelijke functies van de spieren. In 2012 is het er toch van gekomen. Door een nieuwe techniek waren toen twee spieren bij de operatie betrokken. Met de ene spier kan ik nu mijn vier vingers buigen (cilindergreep) en met de andere beweegt mijn duim (lateraalgreep).

Na de operatie revalideerde ik drie weken in Roessingh en daarna verder bij De Hoogstraat. De samenwerking en communicatie tussen beide revalidatiecentra verliep vlekkeloos.

De functionele winst is geweldig. Eerst kon ik alleen iets laten steunen op mijn onderarm en pols, maar nu heb ik weer een hand die actief iets kan pakken. Bij het laatste controlegesprek met het handenteam vroeg dokter Zöphel me of ik me opnieuw zou laten opereren als ik alles van tevoren had geweten. Antwoord: “Ja, direct”.

Uw ervaring delen?

Heeft u ook een ervaring met Roessingh die u graag wilt delen?

Ervaring insturen