Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Actueel

De ervaring van Bjorn de Plaa

Geplaatst op 3 mrt. 2017

Mijn rechterhand is ten gevolge van een motorongeluk minder functioneel (dwarslaesie). Mijn duim kon ik niet gebruiken en mijn vingers niet goed dichtknijpen. Het handenteam (bestaande uit alle specialisaties) heb ik hiervoor twee keer ontmoet. Ze waren duidelijk over wat er geopereerd ging worden om er het maximale uit te halen.

Het handenteam heeft het, vooraf gestelde, doel bereikt.

Bjorn de Plaa, patiënt

Desondanks was het onduidelijk wanneer er geopereerd kon gaan worden of hoelang de wachtlijst was. Als dwarslaesie prof/controle freak probeer je alles tot in de punten voor te bereiden...

Voor de operatie probeerde ik duidelijk te krijgen wie mij van het ziekenhuis naar Roessingh vervoerde. Beide partijen vertelde mij dat de andere partij daarvoor verantwoordelijk was. Zelfs op de operatietafel kwam er nog een tegengesteld bericht. Ik nam mijn maatregel en zorgde voor back-up, wat uiteindelijk nodig was.

Voor de opname/intake in Roessingh kon er beter gekeken worden naar hoe die persoon leeft of waar behoefte aan is, want na de operatie mocht ik 2 weken intern verblijven en was er geen mogelijkheid voor fysio zoals ik dat thuis gewend was. De fysiotherapeuten waren volgepland. Gelukkig was mijn eigen fysio bereid naar Roessingh te komen om mij daar te behandelen.

Er kon meer aandacht geschonken worden over de gevolgen na de operatie in de eerste 12 weken. Ik heb me dit nooit gerealiseerd, maar ik had een klein beetje zelfstandigheid (kon mijzelf katheteriseren) en na de operatie was ik volledig afhankelijk. Een van de gevolgen was dat ik 12 weken geholpen moest worden met katheteriseren of douchen.

Het handenteam heeft het, vooraf gestelde, doel bereikt. Hierdoor kan ik mensen een stevige hand geven, een glas oppakken en autorijden en daar ben ik superblij mee. Er was geen informatie van andere patiënten of iets dergelijks zodat je je kan inlezen. Het handenteam heeft veel kennis volgens mij, maar het kan nog beter.


Reactie Roessingh
"We betreuren het dat u de zorg rondom uw operatie en revalidatie niet als optimaal heeft ervaren. We hebben uw commentaar ter harte genomen en onze processen opnieuw tegen het licht gehouden om onduidelijkheden in de toekomst te voorkomen. Voor ons was dit een waardevol leermoment."

Uw ervaring delen?

Heeft u ook een ervaring met Roessingh die u graag wilt delen?

Ervaring insturen