Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Geplaatst op 12 mrt. 2020

In januari werd bekend dat er in de stad Wuhan in China veel mensen ziek werden door een nieuw virus: het coronavirus. Eerst waren er vooral mensen in China besmet met het virus. Maar ook in Nederland zijn nu besmettingen.

De verpleegkundigen, medisch specialisten en andere medewerkers van Roessingh zijn extra alert op een mogelijke besmetting met het virus. We hebben duidelijke werkafspraken gemaakt over hoe te handelen in dat geval. Er zijn korte lijnen met onze samenwerkingspartners, zoals huisartsen en GGD Twente. Ook hebben we verschillende maatregelen getroffen om verspreiding te voorkomen.

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over het coronavirus en maatregelen die Roessingh heeft getroffen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Klik op een vraag om het antwoord te zien. Wij verzoeken u dringend om eventuele maatregelen na te leven.

Wat is het coronavirus?

Voor actuele informatie over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM en de GGD Twente. Op de website van het RIVM vindt u tevens antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus.

Gaat mijn behandeling nog door?

Om fysieke en persoonlijke contacten zoveel mogelijk te verminderen, zijn wij gestopt met poliklinische afspraken. Ook stoppen we met klinische pijnrevalidatie voor jongeren en volwassenen.

Alleen afspraken met een acute medische noodzaak gaan door. De afweging hiervoor wordt gemaakt door de behandelend arts. Patiënten krijgen hierover persoonlijk bericht van ons.

Mag ik bij Roessingh op bezoek komen?

Wilt u een bezoek brengen aan iemand die op een verpleegafdeling van Roessingh verblijft? Stem dit van tevoren af met de persoon die u wilt bezoeken. Onze patiënten behoren tot een kwetsbare groep. Daarom is het aantal bezoekers per patiënt teruggebracht naar één keer één persoon per dag. Het is niet toegestaan om verschillende personen op één dag te ontvangen. Wij vragen u als bezoeker om zich bij binnenkomst bij de receptie te melden en te registreren. Daarnaast verzoeken wij u om minimaal 1,5 meter afstand te houden met de persoon die u bezoekt en anderen die u tegenkomt in het revalidatiecentrum.

Heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan verzoeken wij u uw bezoek uit te stellen tot u genezen bent.

Wat kan ik zelf doen om besmetting te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om deze op te volgen. Dit zijn:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Extra maatregelen bij Roessingh:

  • Vermijd onnodig contact, zoals handen schudden.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand met anderen.
  • Er zijn extra handalcohol-dispensers geplaatst bij het restaurant en de hoofdingang.
Ik denk dat ik besmet ben met het coronavirus. Wat moet ik doen?

Op de website van het RIVM vindt u meer informatie over wat te doen bij een mogelijke besmetting. Heeft u klachten? Bel dan eerst met de huisarts en bezoek niet zonder afspraak de praktijk, huisartsenpost of het ziekenhuis.

Kijk ook voor antwoorden op de meest voorkomende vragen op de website van RIVM.