Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Coronavirus-update 26 juni 2021

Geplaatst op 25 jun. 2021

De landelijke ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus hebben ook effect op Roessingh, Centrum voor Revalidatie. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het is belangrijk om ons hierop voor te bereiden. Daarom hebben we de onderstaande maatregelen getroffen. Heeft u vragen? Kijk dan ook op onze veelgestelde vragen pagina.

Coronavirus-update 26 juni 2021

Mondneusmasker niet meer overal verplicht

Vanaf zaterdag 26 juni is het dragen van een mondneusmasker niet meer overal verplicht in Roessingh. We volgen daarin de landelijke ontwikkelingen. U/uw behandelaar draagt nog wel een mondneusmasker in de volgende situaties:

  • Wanneer er geen 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden kan worden;
  • Wanneer er sprake is van verdenking van COVID-​19-​besmetting;
  • Wanneer u of uw behandelaar dit zelf prettiger vindt.

Maatregelen

Bij onze poliklinische consulten en behandelingen staat veiligheid voorop. Roessingh heeft de afgelopen tijd maatregelen genomen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Wij volgen daarin de landelijke richtlijnen, die ook de ziekenhuizen in de regio volgen. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle maatregelen.

Vragenlijst ‘Mag ik naar Roessingh komen?’

U mag alleen naar Roessingh komen voor een afspraak als u en uw gezinsleden geen klachten hebben die kunnen passen bij een besmetting met het coronavirus. Wij vragen u daarom voorafgaand aan elke afspraak in Roessingh deze vragenlijst door te nemen. Ook een eventuele ouder, partner of begeleider die meekomt naar de afspraak moet deze vragenlijst doornemen.

Let op: deze informatie kan, in verband met de snelle landelijke ontwikkelingen, op elk moment worden aangepast. Houd voor de meest recente versie onze website in de gaten.

Vragen

Voor vragen over het coronavirus kunt u terecht op de vraag en antwoord-pagina van het RIVM of op de website van de GGD Twente.