Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Coronavirus-update 2 juli 2020

Geplaatst op 7 mei 2020

De landelijke ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus hebben ook effect op Roessingh, Centrum voor Revalidatie. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het is belangrijk om ons hierop voor te bereiden. Daarom hebben we de onderstaande maatregelen getroffen. Heeft u vragen? Kijk dan ook op onze veelgestelde vragen pagina.

Herstart activiteiten Roessingh Bewegen & Sport

In mei werd in persconferenties van de overheid bekendgemaakt dat zwembaden vanaf 11 mei en sportscholen vanaf 1 juli hun deuren weer mogen openen. Goed nieuws, maar tegelijkertijd levert dit veel werk op om dat veilig te kunnen doen.

Voor een eventuele herstart zouden wij ons moeten houden aan diverse strenge voorwaarden en maatregelen die door verschillende instanties en Roessingh zijn opgesteld. Dit maakt dat het voor Roessingh Bewegen & Sport helaas niet haalbaar is om de activiteiten voor de zomervakantie weer op te starten.

In Roessingh staat veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers voorop. Vanuit Bewegen & Sport richten wij ons de komende weken op een gefaseerde herstart van onze activiteiten na de zomervakantie. Daarbij zullen wij rekening houden met de gestelde voorwaarden en maatregelen vanuit de branche en het revalidatiecentrum. Alle sporters van Bewegen & Sport krijgen t.z.t. persoonlijk bericht van ons.

Opstarten poliklinische consulten en revalidatiebehandelingen

Vanaf maandag 11 mei start Roessingh de poliklinische consulten en revalidatiebehandelingen in Roessingh weer op. Het opstarten verloopt fasegewijs. In de loop van de komende weken krijgen patiënten telefonisch of per post nader bericht over het herstarten van hun poliklinische revalidatiebehandeling.

Maatregelen

Bij het opstarten van de poliklinische consulten en behandelingen staat veiligheid voorop. Roessingh heeft de afgelopen weken maatregelen genomen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Wij volgen daarin de landelijke richtlijnen, die ook de ziekenhuizen in de regio volgen. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle maatregelen.

Vragenlijst ‘Mag ik naar Roessingh komen?’

U mag alleen naar Roessingh komen voor een afspraak als u en uw gezinsleden geen klachten hebben die kunnen passen bij een infectie met het coronavirus. Wij vragen u daarom voorafgaand aan elke afspraak in Roessingh deze vragenlijst door te nemen. Ook een eventuele ouder, partner of begeleider die meekomt naar de afspraak moet deze vragenlijst doornemen.

Coronavirus-update 24 maart 2020

Bezoekregels verder aangescherpt
Wij vragen u als bezoeker om zich bij binnenkomst bij de receptie te melden en te registreren. Patiënten mogen per dag één keer één bezoeker ontvangen. Het is niet toegestaan om meerdere personen op één dag te ontvangen. Bezoekers mogen alleen in het revalidatiecentrum ontvangen worden. Het is niet toegestaan om bezoek buiten, bijvoorbeeld op het terras of in het park te ontvangen. Wij verzoeken u dringend om deze maatregel na te leven.

Coronavirus-update 17 maart 2020

Poliklinische behandelingen en klinische pijnrevalidatie stoppen
Vanaf maandag 11 mei start Roessingh de poliklinische consulten en revalidatiebehandelingen in Roessingh fasegewijs weer op, zie het bericht 7 mei.
Om fysieke en persoonlijke contacten zoveel mogelijk te verminderen stoppen we met alle poliklinische afspraken. Ook stoppen we met klinische pijnrevalidatie voor volwassenen en jongeren. Alleen afspraken met een acute medische noodzaak gaan door. De afweging hiervoor wordt gemaakt door de behandelend arts. Patiënten krijgen hierover persoonlijk bericht van ons.

Bezoekregels
De bezoekregels zijn inmiddels verder aangescherpt, zie bericht 24 maart.
Onze patiënten behoren tot een kwetsbare groep. Daarom brengen we het aantal bezoekers per patiënt verder terug naar 1 persoon per dag. Deze bezoeker mag meerdere keren per dag langskomen. Het is niet toegestaan om verschillende personen op één dag te ontvangen. We vragen iedereen om hier gehoor aan te geven.

Heeft u als bezoeker klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan verzoeken wij u uw bezoek uit te stellen tot u genezen bent.

Restaurant gesloten
Het restaurant van Roessingh is gesloten. Mee-eten met patiënten is niet mogelijk.

Meeloopdagen voor familie en naasten
Meeloopdagen voor familie en/of naasten gaan tot nader order niet door.

Sportactiviteiten Roessingh Bewegen & Sport
Alle sportactiviteiten van Roessingh Bewegen & Sport zijn afgelast. Zodra er meer duidelijkheid is, ontvangen sporters van ons bericht via de mail. In verband met drukte, verzoeken wij u om niet te bellen, maar onze berichtgeving af te wachten.
Let op: deze informatie kan, in verband met de snelle landelijke ontwikkelingen, op elk moment worden aangepast. Houd voor de meest recente versie onze website in de gaten.

Voor vragen over het coronavirus kunt u terecht op de vraag en antwoord-pagina van het RIVM.