Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Coronavirus-update 17 mei 2021

Geplaatst op 17 mei 2021

De landelijke ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus hebben ook effect op Roessingh, Centrum voor Revalidatie. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het is belangrijk om ons hierop voor te bereiden. Daarom hebben we de onderstaande maatregelen getroffen. Heeft u vragen? Kijk dan ook op onze veelgestelde vragen pagina.

Coronavirus-update 17 mei 2021

Bezoekregels versoepeld

Wilt u een bezoek brengen aan iemand die op een verpleegafdeling van Roessingh verblijft? Stem dit van tevoren af met de persoon die u wilt bezoeken. Onze patiënten behoren tot een kwetsbare groep. Daarom mogen onze patiënten meerdere keren per dag maximaal twee bezoekers tegelijk ontvangen. Er mogen maximaal 2 kinderen tot en met 12 jaar per keer mee. Kinderen vanaf 13 jaar tellen als 1 bezoeker.

Bezoekers mogen alleen in het revalidatiecentrum ontvangen worden. Het is niet toegestaan om bezoek buiten, bijvoorbeeld op het terras of in het park te ontvangen. Bezoekers melden zich eerst bij de receptie en ontvangen een mondneusmasker dat ze tijdens hun gehele verblijf binnen Roessingh dragen.

Beleid mondneusmasker

In de openbare ruimtes van Roessingh draagt iedereen vanaf 13 jaar een mondneusmasker. De openbare ruimtes zijn:

  • alle ingangen
  • wachtkamers
  • centrale hal
  • trappenhuizen
  • gangen
  • liften
  • het restaurant

Gebruik alleen de mondneusmaskers verkrijgbaar bij de hoofdingang en de ingang van de kinderkliniek.

De behandelaar bepaalt of u als patiënt het mondneusmasker af kan doen in de therapieruimte of gesprekskamer. Als u deze ruimte verlaat, draagt u het mondneusmasker weer.

Als bezoeker draagt u een mondneusmasker tijdens uw gehele verblijf binnen Roessingh.

Maatregelen

Bij onze poliklinische consulten en behandelingen staat veiligheid voorop. Roessingh heeft de afgelopen tijd maatregelen genomen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Wij volgen daarin de landelijke richtlijnen, die ook de ziekenhuizen in de regio volgen. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle maatregelen.

Vragenlijst ‘Mag ik naar Roessingh komen?’

U mag alleen naar Roessingh komen voor een afspraak als u en uw gezinsleden geen klachten hebben die kunnen passen bij een infectie met het coronavirus. Wij vragen u daarom voorafgaand aan elke afspraak in Roessingh deze vragenlijst door te nemen. Ook een eventuele ouder, partner of begeleider die meekomt naar de afspraak moet deze vragenlijst doornemen.

Let op: deze informatie kan, in verband met de snelle landelijke ontwikkelingen, op elk moment worden aangepast. Houd voor de meest recente versie onze website in de gaten.

Vragen

Voor vragen over het coronavirus kunt u terecht op de vraag en antwoord-pagina van het RIVM of op de website van de GGD Twente.