Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Coronavirus-update december 2021

Geplaatst op 22 dec. 2021

De landelijke ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus hebben ook effect op Roessingh, Centrum voor Revalidatie. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het is belangrijk om ons hierop voor te bereiden. Daarom hebben we de onderstaande maatregelen getroffen. Heeft u vragen? Kijk dan ook op onze veelgestelde vragen pagina.

Bezoekregels aangescherpt

Wilt u een bezoek brengen aan iemand die op een verpleegafdeling van Roessingh verblijft? Stem dit van tevoren af met de persoon die u wilt bezoeken. Onze patiënten behoren tot een kwetsbare groep.

Onze patiënten mogen per dag één keer één bezoeker ontvangen. Een kind telt daarbij ook als een bezoeker, ongeacht de leeftijd. Tijdens de feestdagen (24, 25, 26, 31 december en 1 januari) mogen er één keer per dag twee bezoekers komen. Ook dan tellen kinderen mee, ongeacht de leeftijd.

Bezoek dient zich bij binnenkomst bij de receptie te melden en registreren.

Bezoekregels Kinderkliniek
Kinderen die zijn opgenomen op de Kinderkliniek mogen per dag één keer één bezoeker ontvangen. Voor ouders/verzorgers van kinderen tot en met 12 jaar oud geldt er een uitzondering:

  • Beide ouders/verzorgers mogen (ook samen) langskomen óf
  • één ouder/verzorger neemt één broer/zus mee.

Beleid mondneusmasker aangescherpt

Bij verplaatsing door het pand van Roessingh draagt iedereen vanaf 13 jaar een mondneusmasker. Deze regel geldt ook wanneer het niet lukt om 1,5 meter afstand te houden, bijvoorbeeld gedurende de therapie.

Overige maatregelen

Bij onze poliklinische consulten en behandelingen staat veiligheid voorop. Roessingh heeft de afgelopen tijd maatregelen genomen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Wij volgen daarin de landelijke richtlijnen, die ook de ziekenhuizen in de regio volgen. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle maatregelen.

Vragenlijst ‘Mag ik naar Roessingh komen?’

U mag alleen naar Roessingh komen voor een afspraak als u en uw gezinsleden geen klachten hebben die kunnen passen bij een besmetting met het coronavirus. Wij vragen u daarom voorafgaand aan elke afspraak in Roessingh deze vragenlijst door te nemen. Ook een eventuele ouder, partner of begeleider die meekomt naar de afspraak moet deze vragenlijst doornemen.

Let op: deze informatie kan, in verband met de snelle landelijke ontwikkelingen, op elk moment worden aangepast. Houd voor de meest recente versie onze website in de gaten.

Vragen

Voor vragen over het coronavirus kunt u terecht op de vraag en antwoord-pagina van het RIVM of op de website van de GGD Twente.