Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

CP-Dichtbij levert waardevolle inzichten op

Geplaatst op 27 sep. 2018

De informatieavond over ouder worden met cerebrale parese (CP) op 20 september is goed bezocht. Roessingh organiseerde deze avond samen met patiëntenvereniging BOSK. Er waren zo’n 30 volwassenen met CP.

Een bijzondere avond

Revalidatiearts Judith Fleuren verzorgde een presentatie over wat CP precies is en waar je als volwassene met CP rekening mee moet houden als je ouder wordt. Psycholoog Nancy Damink gaf uitleg over belasting en belastbaarheid. Johannes Verheijden was namens de BOSK aanwezig en liet de deelnemers met prikkelende vragen en stellingen veel tips en ervaringen uitwisselen. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer gezondheid, het belang van een goede conditie, werk, relaties, zelfstandigheid en omgaan met verminderde energie. Ervaringsdeskundige Wijnand Fidder sloot de avond af met zijn verhaal over leven met CP.

Het was een bijzondere avond waarin waardevolle inzichten en persoonlijke ervaringen over het leven met CP werden gedeeld.