Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Het verhaal van Ellie Jetten

Geplaatst op 26 jun. 2019

"Ik zou aan de drie kernwaarden van Roessingh - vernieuwend, attent en samen - het woordje ‘trots’ willen toevoegen. Als ik terugkijk naar al die jaren, naar de mensen waar ik mee heb samengewerkt en wat we met zijn allen hebben bereikt, met soms beperkte middelen, ben ik ontzettend trots op wat we samen neerzetten.

Ellie Jetten (62 jaar),

Hoofd verpleegkundig team Kinder- en Jongerenkliniek en sinds 1978 werkzaam bij Roessingh:

"Toen ik veertig jaar geleden begon bij Roessingh, zag de kinderrevalidatie er heel anders uit. Ik ben begonnen op de groep van vier tot tien jaar. Dat waren kinderen van Onderwijscentrum Het Roessingh die hier doordeweeks verbleven. We wilden de kinderen doordeweeks vooral een fijne plek geven en gingen ook samen op vakantie of een weekend eropuit.

Ik denk dat de grootste verandering de regelgeving is. Vroeger maakte je één verslag per dag. Iets wat tegenwoordig onvoorstelbaar is. Je hebt nu minder tijd voor de patiënt, terwijl we juist proberen om de kinderen en hun ouders een prettig en welkom gevoel te geven. De professionaliteit is vandaag de dag natuurlijk veel beter. Destijds werkte je ook al in een team, maar inhoudelijk was het compleet ander werk. Wat overeind blijft staan is de tijd en aandacht die je voor kinderen moet hebben. Het mooiste vind ik om te zien hoeveel kracht kinderen al op jonge leeftijd hebben. Als je ziet hoe ze van het ziekenhuis hier binnenkomen en vechten, dat is wonderbaarlijk. Kinderen gaan hier bijna altijd beter weg dan ze binnenkomen. Wat is er nou mooier dan om daar onderdeel van te zijn? Daarnaast bestond de doelgroep jongeren met pijn- en vermoeidheidsklachten vroeger niet. In vele jaren is deze doelgroep geworden tot wat ze vandaag de dag is. Dat ik die ontwikkeling op de voet mocht volgen, vind ik heel bijzonder.

Daarom zou ik aan de drie kernwaarden van Roessingh - vernieuwend, attent en samen - het woordje ‘trots’ willen toevoegen. Als ik terugkijk naar al die jaren, naar de mensen waar ik mee heb samengewerkt en wat we met zijn allen hebben bereikt, met soms beperkte middelen, ben ik ontzettend trots op wat we samen neerzetten."