Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Enorm geldbedrag opgehaald met de 'Noabers in actie tegen ALS' voor 3FM Serious Request

Geplaatst op 28 dec. 2023

Vanuit het ALS-team van Roessingh is er een gezamenlijke actie gestart met FC Twente om zich in te zetten voor 3FM Serious Request voor Stichting ALS Nederland.

Afgelopen weekend, zaterdag 23 december, leverde het ALS team de cheque in van het tot dan toe opgehaalde bedrag van €102.760,-. bij het Glazen Huis in Nijmegen!

Zondagavond 24 december kwamen de dj’s uit het glazen huis en was 3FM Serious Request afgelopen. In totaal hebben we met de ‘Noabers in actie tegen ALS’ een bedrag van €125.710,-. opgehaald voor ALS-patiënten. Hiermee waren we koploper van alle initiatieven die zijn opgezet om Stichting ALS Nederland te steunen. Fantastisch! Bedankt voor al jullie donaties.

3FM Serious Request heeft in totaal €7.502.981 opgebracht voor Stichting ALS Nederland.

Over ALS

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw-/spierziekte waarbij je spieren een voor een uitvallen. In Nederland leven zo'n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. De ziekte heeft niet alleen impact op de patiënt maar zeker ook op zijn of haar gezin en overige naasten.

"Een patiënt met ALS wordt uit het leven gerukt, krijgt geen tijd om te wennen, zo snel gaan zijn of haar functies achteruit!"