Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Het verhaal van Hans Scholte in ‘t Hoff

Geplaatst op 5 sep. 2017

Hoe ziet het leven eruit na een herseninfarct? Patiënten vertellen hun persoonlijke verhaal.

Het verhaal van Hans Scholte in ‘t Hoff

Ik ben sinds twee weken weer thuis, na een opname van maanden. Nu kom ik hier nog een paar keer per week voor therapie. Ik kan me nu weer aardig redden, maar toen ik hier binnenkwam was dat wel anders.

Ik was altijd heel sportief, liep marathons en was eigenlijk nooit ziek. Ik ben sinds kort met pensioen en vond het tijd worden om het hardlopen weer op te pakken. Mijn nieuwe outfit lag al klaar. Maar daar is dus niets van gekomen. Bijna een jaar geleden kwam ik hier binnen na een beroerte. Ik kon alleen maar plat liggen, kreeg sondevoeding en moest met een tillift uit bed worden geholpen. De prognose was niet best en dat kwam hard aan. Daar lig je dan, geestelijk helemaal in orde maar je lijf kan bijna niets meer. Dat was best heel emotioneel.

Gelukkig ben ik met hard werken en veel hulp ver gekomen. Het gaat nu zelfs veel beter dan de artsen hadden gedacht. Ik ben zeer te spreken over alle zorg en begeleiding bij Roessingh. Er is veel aandacht voor kwaliteit en continuïteit en de medewerkers zijn heel ervaren. Als voormalig kwaliteitsmanager vallen mij dat soort dingen op. Je hoort vaak over gestreste medewerkers in de zorg, die amper tijd hebben voor de patiënten. Dat herken ik absoluut niet bij Roessingh. Het zorgproces loopt op rolletjes en de mensen nemen echt de tijd voor je. Van mij krijgen ze een dikke duim!