Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Het verhaal van Herma Westerink

Geplaatst op 25 jul. 2019

"Sinds 2006 ben ik vrijwilliger bij Roessingh. We zijn met een groep van bijna 40 vrijwilligers van de Unie van Vrijwilligers in Enschede. We werken allemaal om de week een vaste ochtend of middag. Als gastvrouw breng ik patiënten van de verpleegafdelingen naar de therapie."

"Ik vind het fijn om op deze manier iets terug te kunnen doen"

"Veel patiënten, zeker mensen die net zijn opgenomen, zijn zelf nog niet in staat om naar de therapie te gaan of hebben bijvoorbeeld moeite om zich te oriënteren en de juiste therapieruimte te vinden. Ik kan me goed inleven in hun situatie omdat ik Roessingh ook van de andere kant ken, namelijk als oud-patiënt.

In 2004 kreeg ik tijdens een vakantie in Italië een herseninfarct. Ik kreeg daar allerlei onderzoeken maar geen therapie. De artsen en verpleegkundigen spraken nauwelijks Engels en ik geen Italiaans, dus het was af en toe flink behelpen.

Na een paar weken kon ik gelukkig terug naar Nederland. Uiteindelijk kwam ik in Roessingh terecht waar ik tien weken werd opgenomen. Vanaf het begin kreeg ik meteen veel therapie en langzaam maar zeker kon ik mijn aangedane arm en been weer steeds beter gebruiken. Ik ben gelukkig goed hersteld.

Toen ik twee jaar na mijn infarct een oproep zag voor vrijwilligers bij Roessingh heb ik mij meteen aangemeld. Ik vind het fijn om op deze manier iets terug te kunnen doen, als dank voor wat de mensen van Roessingh voor mij hebben betekend. Vanuit mijn positieve ervaringen met het revalideren kan ik patiënten soms ook een hart onder de riem steken en dat voelt goed. Ik doe dit werk dan ook met veel plezier en voel me goed op mijn plek bij Roessingh. Ik hoop zeker nog een aantal jaren als vrijwilliger bij Roessingh betrokken te blijven."

Herma Westerink

Wil jij ook vrijwilliger worden bij Roessingh?

Voor vragen of meer informatie kan je bellen met 053 487 55 29 of stuur een e-mail naar info@roessingh.nl.