Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Actueel

De ervaring van Jeffrey Boelsma

Geplaatst op 9 jan. 2020

Ik heb in 2016 door een ongeval een dwarslaesie gekregen. Hierdoor had ik geen triceps functie meer in mijn armen, ook was mijn handfunctie weg. In 2017 heb ik daarom aan beide armen de deltoid-triceps transfer operaties laten doen, waardoor ik mijn armen weer zou kunnen strekken.

"Ik heb veel zelfstandigheid teruggekregen."

Jeffrey Boelsma, patiënt

Eerst werd er tijdens een screening onderzocht wat de mogelijkheden waren. Na de operatie moest ik 1 dag in het ziekenhuis blijven. Vanuit daar ging ik naar Roessingh waar ik 2 weken verbleef en intensieve therapie kreeg om de juiste spiergroep aan te spannen. Al snel zag ik resultaat en kon ik mijn arm geleidelijk aan weer strekken en inzetten voor functionele dingen, wat voorheen gewoon niet lukte.

Daarna kwam ik in dagbehandeling waar ik 3 keer per week therapie kreeg. Na 3 maanden was ik uitbehandeld en kon ik mijn arm zonder restricties gebruiken. Uiteindelijk heeft deze operatie me gebracht wat mij van tevoren verteld werd en wat ik er zelf van had verwacht. Omdat ik hier heel positief over was en overal goed in begeleid werd, heb ik ervoor gekozen om mijn handen te laten opereren. Aangezien daar ook geen functie in zat, was daar ook meer uit te halen. Dit was in 2018.

Uiteindelijk na opnieuw een screening moest dit de zogenoemde alfabet procedure worden, het resultaat is een actieve cilindergreep en een actieve lateraalgreep. Na weer een zelfde opnametijd volgde nu wel een wat pittigere therapie, maar na 3 maanden zat ook in deze opname resultaat en kon ik mijn vingers weer dicht knijpen en mijn duim weer aanknijpen. Het resultaat is dat ik veel zelfstandigheid terug heb gekregen.