Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Actueel

De ervaring van Jurrie Reinders

Geplaatst op 24 jul. 2017

Na een val van de trap op 16 oktober 2016 heb ik mijn nek gebroken met als gevolg een incomplete dwarslaesie. Ik was zo goed als volledig verlamd. Na de operatie in het Isalaziekenhuis in Zwolle ben ik direct opgenomen in Roessingh in Enschede voor verdere revalidatie. Na 4 maanden zeer intensieve behandeling kon ik weer zonder hulpmiddelen zelfstandig lopen. Hulde voor alle medewerkers van Roessingh.

Handenteam bedankt! Op een schaal van 5 sterren krijgen jullie er van mij 6.

Jurrie Reinders, patiënt

Alleen mijn linkerarm en mijn linkerhand bleven duidelijk achter bij het herstel van de rest van mijn lichaam en beide kon ik dus helemaal niet inzetten bij de dagelijkse handelingen.

Ik werd uitgenodigd bij het handenteam en tot mijn verbazing waren daar 12 personen bij aanwezig, waaronder 3 chirurgen. De linkerarm en linkerhand werd grondig bestudeerd en men besloot tot een peesverlenging. Gelukkig kon ik 14 dagen later al in het MST in Enschede geopereerd worden. Ik zag enorm tegen de operatie op en kwam behoorlijk gestressed op de operatiekamer aan. Tot mijn verbazing en opluchting waren daar twee fysiotherapeuten van het handenteam aanwezig om de operatie bij te wonen. Zij stelden mij volkomen op mijn gemak en ik heb de operatie rustig doorstaan. Na 1 nacht in het MST direct weer terug naar Roessingh waar ik twee weken intern ben gebleven.

Twee weken ongelooflijk intensieve behandeling en hiernaar zat er behoorlijk beweging in mijn linkerarm en mijn linkerhand. Na die twee weken ben ik naar het revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle gegaan voor verdere revalidatie extern. De overdracht is uiterst goed gegaan en in Zwolle is men op dezelfde voet verder gegaan.

Na 8 weken kon ik zelf mijn sokken weer aantrekken, de knoop van mijn broek open en dicht maken, mijn jas aantrekken, fietsen op een tweewieler en niet zoals de verwachting was op een driewieler en meer van die handelingen die het leven zo aangenaam maken. Na 12 weken heb ik het weer aangedurfd om mijn biljarttraining weer op te pakken en dat gaat wonderwel goed.

De operatie heeft ook nadelen. Mijn vrouw is erachter gekomen dat ik ook weer kan afwassen, stofzuigen, grasmaaien, heggen knippen en snoeien. Kortom ik ben nu al een zeer gelukkig mens en hoewel het nu met veel kleinere stapjes vooruit gaat zit er nog steeds veel potentieel in.

Handenteam bedankt! Op een schaal van 5 sterren krijgen jullie er van mij 6.

Uw ervaring delen?

Heeft u ook een ervaring met Roessingh die u graag wilt delen?

Ervaring insturen