Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen

Geplaatst op 4 okt. 2020

Bij de poliklinische consulten en behandelingen staat veiligheid voorop. Roessingh neemt maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Wij volgen daarin grotendeels de landelijke richtlijnen, die ook de ziekenhuizen in de regio volgen. Hieronder vindt u een overzicht van alle maatregelen. Begeleidt u een kind, bespreek de maatregelen en leg ze vooraf aan hem/haar uit. Neem voorafgaand aan uw afspraak deze vragenlijst door.

Mondneusmasker niet meer overal verplicht

Vanaf zaterdag 26 juni is het dragen van een mondneusmasker niet meer overal verplicht in Roessingh. We volgen daarin de landelijke ontwikkelingen. U/uw behandelaar draagt nog wel een mondneusmasker in de volgende situaties:

• Wanneer er geen 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden kan worden;

• Wanneer er sprake is van verdenking van COVID-19-besmetting;

• Wanneer u of uw behandelaar dit zelf prettiger vindt.

Kom alleen

Kom bij voorkeur alleen naar Roessingh. Alleen als het echt nodig is mag u één begeleider meenemen. De behandelaar beoordeelt of uw begeleider met u de behandelkamer in mag. Indien uw begeleider niet mee naar binnen mag, kan hij/zij wachten in het restaurant of op de rode bankjes in de bomenhal. Kinderen kunnen altijd een ouder/verzorger meenemen. Laat u indien nodig afzetten bij de hoofdingang.

Handhygiëne bij binnenkomst

Reinig uw handen met de beschikbaar gestelde desinfecterende handalcohol, nadat u zich heeft gemeld bij de receptie.

Kom precies op tijd

Zorg dat u zo kort mogelijk binnen Roessingh bent, dus kom op tijd en vertrek meteen na uw afspraak. Weet u niet precies waar u moet zijn? Vraag de juiste route zodat u niet hoeft te zoeken.

Wachtruimtes

Moet u even wachten op uw afspraak, neem dan plaats in de wachtruimte als daar voldoende ruimte is. Heeft u een langere wachttijd tussen twee afspraken, dan kunt u ook plaatsnemen in de centrale hal.

Handhygiëne bij sporthal en fitnessruimte

Reinig uw handen met de beschikbaar gestelde desinfecterende handalcohol bij binnenkomst en verlaten van de sporthal en fitnessruimtes.

Kluisjes buiten gebruik

De kluisjes in de kleedkamers van het zwembad en de sporthal mogen niet gebruikt worden. Neem uw spullen in een tas mee naar het zwembad of de sporthal.

1,5 meter afstand

Houdt binnen Roessingh anderhalve meter afstand. Ook artsen en behandelaren zullen dit doen als de behandeling of het onderzoek dit toelaat. Zij geven u ook geen hand.

Hygiëne

Zorg voor een goede handhygiëne. Was uw handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.