Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen

Geplaatst op 6 okt. 2020

Bij de poliklinische consulten en behandelingen staat veiligheid voorop. Roessingh neemt maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Wij volgen daarin de landelijke richtlijnen, die ook de ziekenhuizen in de regio volgen. Hieronder vindt u een overzicht van alle maatregelen. Begeleidt u een kind, bespreek de maatregelen en leg ze vooraf aan hem/haar uit.

Mondneusmasker dragen

We verzoeken iedereen vanaf 13 jaar een mondneusmasker te dragen binnen de openbare ruimtes van Roessingh. Dit zijn de ingangen, wachtkamers, centrale hal, trappenhuizen, gangen, liften en het restaurant. Gebruik alleen de mondneusmaskers verkrijgbaar bij de hoofdingang en de ingang van de kinderkliniek.

Bezoekers dragen gedurende hun hele verblijf in Roessingh een mondneusmasker.

In de gesprekskamer of therapieruimte bepaalt de behandelaar of u als patiënt het mondneusmasker af kan doen.

Behandelaren mogen altijd een mondneusmasker dragen en zijn dit in sommige gevallen volgens de richtlijnen verplicht. Zij blijven uiteraard thuis als zij het coronavirus hebben of hierop getest worden.

Kom alleen

Kom bij voorkeur alleen naar Roessingh. Alleen als het echt nodig is mag u één begeleider meenemen. Kinderen kunnen altijd een ouder/verzorger meenemen. Laat u indien nodig afzetten bij de hoofdingang.

Screening bij binnenkomst Roessingh

Bij binnenkomst in Roessingh heeft iedereen een gesprek met een deskundige. Afhankelijk van de bevindingen wordt nogmaals bekeken of uw afspraak in Roessingh door kan gaan.

Handhygiëne bij binnenkomst

Reinig uw handen met de beschikbaar gestelde desinfecterende handalcohol, nadat u zich heeft gemeld bij de receptie.

Kom precies op tijd

Zorg dat u zo kort mogelijk binnen Roessingh bent, dus kom op tijd en vertrek meteen na uw afspraak. Weet u niet precies waar u moet zijn? Vraag de juiste route zodat u niet hoeft te zoeken.

Wachtruimtes

Moet u even wachten op uw afspraak, neem dan plaats in de wachtruimte als daar voldoende ruimte is. Heeft u een langere wachttijd tussen twee afspraken, dan kunt u ook plaatsnemen in de centrale hal.

Restaurant gesloten

Het restaurant van Roessingh is gesloten. Als u langer in Roessingh bent omdat u meerdere afspraken heeft, neem dan eventueel zelf iets te eten en te drinken mee.

Kluisjes buiten gebruik

De kluisjes in de kleedkamers van het zwembad en de sporthal mogen niet gebruikt worden. Neem uw spullen in een tas mee naar het zwembad of de sporthal.

1,5 meter afstand

Houdt binnen Roessingh anderhalve meter afstand. Ook artsen en behandelaren zullen dit doen als de behandeling of het onderzoek dit toelaat. Zij geven u ook geen hand.

Hygiëne

Zorg voor een goede handhygiëne. Was uw handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.