Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen

Geplaatst op 5 okt. 2020

Bijgewerkt april 2022

Bij de poliklinische consulten en behandelingen staat veiligheid voorop. Roessingh neemt maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Wij volgen daarin grotendeels de landelijke richtlijnen, die ook de ziekenhuizen in de regio volgen. Hieronder vindt u een overzicht van alle maatregelen.

Neem voorafgaand aan uw afspraak deze vragenlijst door.

Dragen mondneusmasker

Het dragen van een mondneusmasker is alleen in specifieke situaties nog nodig:

Patiënten van 13 jaar en ouder dragen een mondneusmasker: bij onderling contact wanneer er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Medewerkers en bezoek van 13 jaar en ouder dragen een mondneusmasker: wanneer men geen 1,5 meter afstand kan houden tot een patiënt (bijvoorbeeld tijdens de therapie).

Bezoekregels

Onze patiënten mogen meerdere keren per dag maximaal vier bezoekers per keer ontvangen.

Ouders/verzorgers van kinderen of jongeren die zijn opgenomen op onze Kinderkliniek of Pijnkliniek Jongeren mogen tegelijk en meerdere keren per dag op bezoek komen. Daarnaast mag er één keer per dag één andere bezoeker op bezoek komen voor maximaal 1,5 uur. Het is daarbij niet toegestaan om met meer dan 2 bezoekers tegelijkertijd aanwezig te zijn.

Heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stelt u dan uw bezoek uit tot u klachtenvrij bent.

Handhygiëne

Reinig uw handen met de beschikbaar gestelde desinfecterende handalcohol bij de receptie en bij binnenkomst en verlaten van de sporthal en fitnessruimtes.

Was uw handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.

Kom alleen

Kom bij voorkeur alleen naar Roessingh. Alleen als het echt nodig is mag u één begeleider meenemen. De behandelaar beoordeelt of uw begeleider met u de behandelkamer in mag. Indien uw begeleider niet mee naar binnen mag, kan hij/zij wachten in het restaurant of in de bomenhal. Kinderen kunnen altijd een ouder/verzorger meenemen. Laat u indien nodig afzetten bij de hoofdingang.

Kom precies op tijd

Zorg dat u zo kort mogelijk binnen Roessingh bent, dus kom op tijd en vertrek meteen na uw afspraak. Weet u niet precies waar u moet zijn? Vraag de juiste route zodat u niet hoeft te zoeken.