Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Het verhaal van Marcel van Vliet

Geplaatst op 15 aug. 2019

"Het mooie aan de revalidatie vind ik dat je het als team doet."

Marcel van Vliet (59 jaar),

Sinds 2002 werkzaam bij Roessingh en sinds 2013 Physician Assistant:

Mijn horizon verbreden sprak me altijd al aan, dus volgde ik tijdens mijn jaren als fysiotherapeut vele opleidingen en cursussen. In 2009 droeg ik samen met twee collega-fysiotherapeuten het idee van de opleiding tot Physician Assistant (PA) aan bij de directie. Deze nieuwe opleiding bood precies wat ik altijd al wilde. De opleiding kent een duaal traject. Gedurende tweeënhalf jaar ga je één dag in de week naar de opleiding. De andere vier dagen ben je fulltime aan het werk, inclusief stages. In de avonduren en weekenden studeer je en maak je opdrachten. Ik vond de opleiding pittig, maar ongelooflijk interessant. Binnen Roessingh moest ik als eerste PA zowel organisatorisch als vakinhoudelijk pionieren. In het begin ben je ‘onbekwaam’ maar bevoegd, uiteindelijk moet dit bekwaam en bevoegd worden. Ik vind het een groeimodel. Afhankelijk van je competentieniveau en de afspraken die je met je supervisor, de revalidatiearts, maakt, werk je meer of minder zelfstandig.

Op de polikliniek Orthopedie werk ik de afgelopen anderhalf jaar inmiddels zo goed als zelfstandig. Ik doe het schoenen- en technisch spreekuur, de longrevalidatie en algemene orthopedie. Daarnaast deel ik via lessen en begeleiding mijn kennis met de artsen in opleiding tot specialist (AIOS) en verpleegkundigen. Onderwijzen en kennis verspreiden binnen het team is ook één van de taken van de PA. Het mooie aan de revalidatie vind ik dat je het als team doet. Ik heb nu toevallig deze functie, maar de secretaresse is net zo belangrijk als de logopedist, fysiotherapeut of wie dan ook."