Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Het verhaal van Marijn Brouwer

Geplaatst op 11 sep. 2017

Hoe ziet het leven eruit na een herseninfarct? Patiënten vertellen hun persoonlijke verhaal.

Het verhaal van Marijn Brouwer

“Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik een herseninfarct. Ik was toen 28 en een fanatieke voetballer. Helaas kon ik na mijn infarct niet meteen gaan revalideren, omdat mijn hart te zwak was. Zes weken geleden ben ik klinisch opgenomen bij Roessingh.

Het wachten op de revalidatie is me best zwaar gevallen en ik was blij dat ik aan de slag kon met therapie. Ik wilde graag nog beter leren lopen. Mijn ene been deed niet goed mee en daardoor liep ik wat mank. Ook psychisch had ik het moeilijk, daar lag voor mij ook een belangrijke hulpvraag. Bij Roessingh kon ik aan de slag met fysiotherapie, ergotherapie en sport en werd ik begeleid door een psycholoog. Precies wat ik nodig had. Eén van mijn vroegere voetbalmaatjes is therapeut bij Roessingh en ik heb veel met hem geoefend. Nee, dat was voor mij niet heel confronterend, ik vond het juist leuk om te doen. Ik heb veel aan de therapie gehad. Ik loop nu stukken beter en ik heb veel gehad aan de gesprekken met de psycholoog. Ik heb weer zin in het leven!”