Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Het verhaal van Marlene Wolters

Geplaatst op 30 dec. 2019

"Doordat ons werk nu veel overzichtelijker is geworden, kunnen we de patiënten sneller helpen."

Marlene Wolters (64 jaar),

Secretaresse bij het teamsecretariaat neurologie en sinds 1984 werkzaam bij Roessingh:

"Ik werk alweer bijna 35 jaar met veel plezier bij Roessingh. In die tijd heb ik veel dingen zien veranderen. Niet alleen in de organisatie maar ook in mijn eigen werk.

Ik ben ooit begonnen als receptioniste. We hadden toen nog geen computers dus we hielden alle administratie met de hand bij. Voor elke patiënt die zich meldde bij de balie zetten we bijvoorbeeld een streepje en aan het eind van de dag telden we streepjes om te zien hoeveel patiënten er waren geweest. Dat kun je je nu helemaal niet meer voorstellen. Van de receptie maakte ik de overstap naar het afsprakenbureau, wat later het Centraal Loket is geworden. Het afsprakenbureau zat eerst in de oude villa, die het veld moest ruimen voor de kinderen pijnkliniek, en verhuisde daarna naar de polikliniek. Bij het Centraal Loket worden de afspraken voor patiënten bij de artsen van de polikliniek gepland. We krijgen ook de meest uiteenlopende vragen van patiënten, dus het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat er speelt. Vorig jaar zijn we begonnen met het omvormen van het Centraal Loket naar drie teamsecretariaten, één per sector. Ik werk sinds januari 2019 voor het teamsecretariaat van de sector neurologie. Eerder regelden we de afspraken voor alle artsen van de poli, nu alleen voor neurologie. De nieuwe manier van werken was best even wennen. Doordat ons werk nu veel overzichtelijker is geworden, kunnen we de patiënten sneller helpen, en dat is een groot voordeel.

Het zal één van de laatste grote veranderingen zijn die ik bij Roessingh van dichtbij meemaak. Over niet al te lange tijd ga ik met pensioen. Tot die tijd hoop ik nog elke dag met net zoveel plezier de patiënten te kunnen helpen als ik tot nu toe heb gedaan. Het is een intensieve baan, maar ik heb er nog altijd veel lol in, en dat is voor mij het belangrijkste."