Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

“Met de Alinker voel ik me mens in plaats van een gehandicapte”

Geplaatst op 29 jan. 2018

Brigit Alderliesten en Wilco Giesen hebben namens Hersenletsel On Tour een Alinker (loopfiets met drie wielen) geschonken aan Roessingh, Centrum voor Revalidatie. Deze Alinker loopfiets wordt in het revalidatietraject ingezet voor mensen met verschillende aandoeningen zoals bijvoorbeeld neurologische aandoeningen, (gedeeltelijke) verlammingen, stabiliteitsproblemen, krachtverlies, spierziekten en amputaties.

Een nieuwe manier van bewegen

“Roessingh is hier blij mee omdat patiënten van diverse diagnosegroepen op een laagdrempelige manier het gebruiken van de loopfiets kunnen ervaren en er mee geoefend kan worden,” aldus ergotherapeut Peter Oosterhoff.

De Alinker is een loopfiets met drie wielen en is een stabiel en handig hulpmiddel dat mensen met een beperking in staat stelt om op een nieuwe manier te bewegen, actief te blijven en grotere afstanden af te leggen. Het frame is opvouwbaar en is daardoor makkelijk mee te nemen in de auto of trein. Daardoor vergroot de Alinker de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid. Wilco Giesen, gebruiker van de Alinker vertelt “Inmiddels heb ik een jaar goede ervaringen opgedaan met de Alinker. De Alinker geeft je weer een enorme bewegingsvrijheid, je actieradius groeit weer. Daarnaast is de Alinker van invloed op je persoonlijke welzijn. Met de Alinker beweeg je je zelfstandig weer onder de mensen. Een ander belangrijk aspect is dat jouw beperking niet is "af te lezen’’ aan de Alinker. De Alinker heeft een sportieve, coole, uitstraling die ook goed doet aan het sociale aspect. Kortom, een ideaal hulpmiddel bij mobiliteit!"