Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Noabers in actie tegen ALS

Geplaatst op 13 nov. 2023

Roessingh en FC Twente komen samen in actie voor 3FM Serious Request voor Stichting ALS Nederland. Rondom FC Twente - PSV (zaterdag 25 november) vragen Revalidatiecentrum Roessingh en FC Twente in De Grolsch Veste aandacht voor ALS en de patiënten met deze dodelijke zenuw-/spierziekte.

Samenwerking

Dit jaar staat de 3FM Serious Request volledig in het teken van Stichting ALS Nederland. Vanuit het ALS-team van Roessingh is er een gezamenlijke actie gestart samen met FC Twente om zich in te zetten voor 3FM Serious Request. Samen willen wij aandacht vragen voor de slopende ziekte ALS. Zo hopen we in de week voor Kerst, als het Glazen Huis van 3FM in Nijmegen staat, een mooie donatie te doen aan Stichting ALS Nederland.

Over ALS

"Een patiënt met ALS wordt uit het leven gerukt, krijgt geen tijd om te wennen, zo snel gaan zijn of haar functies achteruit!"

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw-/spierziekte waarbij je spieren een voor een uitvallen. In Nederland leven zo'n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. De ziekte heeft niet alleen impact op de patiënt maar zeker ook op zijn of haar gezin en overige naasten.

Artsen en behandelaren van het ALS-team van Roessingh zijn initiatiefnemer en nauw betrokken bij deze gezamenlijke actie. Het ALS-team van Roessingh begeleidt de patiënt en zijn of haar naasten om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te houden. Een genezend medicijn is helaas nog niet gevonden.

Doneren?

Wil je ook een bijdrage leveren? Dat kan via deze link!