Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Ongeluk in de hersenen | Medische Publieksacademie Twente

Geplaatst op 2 sep. 2021

Medisch Spectrum Twente organiseert een Medische Publieksacademie met als onderwerp: Ongeluk in de hersenen. Ook Roessingh levert een bijdrage aan deze avond.
De uitzending is op donderdag 16 september om 19.00 uur te volgen (en later terug te kijken) via mst.nl/publieksacademie, Facebook en YouTube.

Als je denkt aan een beroerte, denk je misschien dat alleen oudere mensen dit kan overkomen. Maar wist je dat ook jonge mensen hiermee te maken kunnen krijgen? De gevolgen van een beroerte, letterlijk ‘een ongeluk in de hersenen’ en ook CVA genoemd, kunnen een grote impact op iemands leven hebben en blijvende beperkingen betekenen.

Tijdens deze Medische Publieksacademie Twente hoor je wat een beroerte precies is, hoe je het kunt herkennen en wat oorzaken zijn. Neuroloog Renate Arntz, verpleegkundig specialist Hanneke Droste, revalidatiearts Jan Wagenaar en interventieradioloog Paul Akkermans geven antwoord op vragen als:

  • Wat is het verschil tussen een hersenbloeding en een herseninfarct?
  • Waarom is het belangrijk om snel aan de bel te trekken bij klachten?
  • Hoe wordt een bloedpropje verwijderd?

Ook komen er patiënten aan het woord. Zij vertellen wat hen is overkomen en wat dat betekent, niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun partners.

Met de Medische Publieksacademie Twente wil Medisch Spectrum Twente (MST) belangstellenden verder kennis laten maken met ons ziekenhuis en de zorg die hier geboden wordt. Deze online Medische Publieksacademie Twente staat in het teken van beroertes.

Lees alle informatie hier.