Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Patiëntverhaal Gert: ''Ik grijp alles aan om te kijken wat werkt''

Geplaatst op 15 sep. 2022

Een kort interview met pijnpatiënt Gert over zijn traject bij Roessingh.


''Dankzij dit traject heb ik inzicht gekregen in wat de ziekte met mij doet''

‘Mijn naam is Gert en ik ben 43 jaar. Je ziet niks aan mij maar ik was zo blij dat ik voor behandeling bij Roessingh terecht kon.

Mijn verhaal begint wanneer ik allerlei onverklaarbare neurologische klachten krijg en extreem vermoeid wordt. Ik moest mijn werk en sociale leven opgeven. De oorzaak werd pas na een tijd duidelijk: dat bleek Q-koorts te zijn.

Ik ben niet meer de persoon die ik was en zal dat ook niet meer worden. Dat doet veel met je. Daarom grijp ik alles aan om te kijken wat werkt. Het traject bij Roessingh kwam via mijn huisarts in beeld.

In eerste instantie heb ik Roessingh Pijnrevalidatie (voorheen RoessinghMedinello) bezocht. Daar bleek dat een klinisch revalidatietraject bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie beter bij mij zou passen.

Dankzij dit traject heb ik inzicht gekregen in wat de ziekte met mij doet. Ik heb veel geleerd van het team van specialisten, bijvoorbeeld over mijn dagindeling en tot rust komen. Het is nu een uitdaging om hetgeen dat ik geleerd heb, ook in het dagelijks leven toe te passen.

Ik moest veel opgeven en opnieuw balans vinden. Hierbij heb ik zo’n goede begeleiding gehad van Roessingh. Ik ben het behandelteam zo dankbaar, ik heb veel geleerd, bijzondere gesprekken gevoerd. Het is het beste dat me is overkomen.’