Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Patiëntverhaal Nadine: ''Ik heb geleerd om met de pijn om te gaan, maar ook met mezelf''

Geplaatst op 17 mrt. 2023

Nadine kwam maanden geleden bij Roessingh voor een klinisch pijnrevalidatietraject. Ze vertelt over haar ervaringen:

Bij Roessingh leer je zo veel, alles heeft met elkaar te maken.

“Mijn verhaal begint anderhalf jaar geleden toen ik in de sneeuw ten val kwam en op mijn rug en stuitje terecht kwam. Ik had veel pijn maar heb dit heel lang genegeerd. Om de dag door te komen, nam ik paracetamol en heel veel zware pijnstillers. Uiteindelijk ben ik op mijn werk letterlijk onder uit gegaan en zeiden mijn collega’s: “Dit kan zo niet meer!”.

Daarna ben ik in een medisch traject beland. Ik ben overal geweest; bij de fysiotherapeut, de rugpoli en een bekkenbodemtherapeut. Uiteindelijk kwam ik bij de orthopeed terecht. Hier bleek ik een scheve tussenwervelschijf, een beginnende hernia, bekkeninstabiliteit en een SI-gewricht dysfunctie te hebben.

Bij de orthopeed kwam ook het pijnrevalidatietraject van Roessingh in beeld. Ik kreeg de keuze tussen opereren en revalideren. Ik koos voor de revalidatie, mede omdat de persoon die mij behandelde in het ziekenhuis vertelde dat ze precies hetzelfde had gehad en ook had gerevalideerd. Dat was voor mij een mooi voorbeeld: er was dus hoop dat het allemaal weer goed kon komen en ik weer aan het werk zou kunnen.

Je komt niet zomaar bij Roessingh terecht en ook in mijn geval ging hier een uitgebreid medisch traject aan vooraf. Er moest voor mij echt iets veranderen om weer beter te kunnen functioneren. Niet alleen de pijn die ik had maar ook mentaal. "Het traject bij Roessingh heeft me een andere kijk op pijn gegeven. Ik heb geleerd om met de pijn om te gaan, maar ook met mezelf. Ik leerde mezelf waarderen en eerst voor mijzelf te zorgen. Dat heeft me heel veel gebracht. Daarvoor ben ik het behandelteam en de begeleiders van de afdeling zo dankbaar. Zij hebben mij er echt doorheen geholpen!”