Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Actueel

Ervaring met de piratengroep van de moeder van Jip

Geplaatst op 7 nov. 2017

"Na een uitgebreide screening en uitleg over wat er ging gebeuren is Jip aan de piratengroep begonnen. Hij vond het best spannend de eerste keer, maar ging er daarna met veel plezier naartoe. Voor Jip was het echt een uitje. Hij zag de piratengroep niet als therapie maar als een gezellig middagje spelen."

Voor Jip was het echt een uitje. Hij zag de piratengroep niet als therapie maar als een gezellig middagje spelen.

Moeder van Jip

"Het samenzijn met kinderen met een zelfde beperking vond hij ook fijn. Jip zit namelijk op een reguliere basisschool en is dus vaak de enige die op motorisch gebied tegen bepaalde dingen aanloopt. Al na twee weken piratengroep kreeg hij veel meer zelfvertrouwen. Hij zag dat hij veel kon leren en eigenlijk best veel met zijn linkerhand kon doen.

Hij oefende thuis ook trouw en was er trots op dat hij zoveel sterker werd in zijn hand. Wij als ouders zien ook duidelijk verschil. Hij gebruikt zijn linkerhand meer in het dagelijks leven. Als voorbeeld denken wij dan aan brood smeren en snijden, met mes en vork eten en zichzelf netjes aankleden.

Voor Jip was het erg belangrijk om zich tijdens de gymlessen snel om te kunnen kleden en niet als laatste klaar te zijn. Sinds de piratengroep 'klaagt' hij hier niet meer over. Hij kan gewoon met de rest meekomen en is niet meer onzeker hierover. Al met al was het een zeer intensieve periode, maar wel één waar we met een zeer goed gevoel op terug kunnen kijken. Mocht Jip volgend jaar in aanmerking komen voor een vervolg, dan is hij zeker van de partij!"

Uw ervaring delen?

Heeft u ook een ervaring met Roessingh die u graag wilt delen?

Ervaring insturen