Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Roessingh geeft kinderen en jongeren een stem

Geplaatst op 17 feb. 2022

Net als andere ziekenhuizen en revalidatiecentra heeft nu ook Roessingh een kinderadviesraad. Deze komt op voor de belangen van alle kinderen en jongeren die bij Roessingh in behandeling zijn en nog gaan komen.

Wat doet een kinderadviesraad?


Een kinderadviesraad is een raad van kinderen en jongeren die graag mee willen denken over alles wat er gebeurt in een zorgorganisatie.

Het doel van de kinderadviesraad is om kinderen en jongeren regelmatig mee te laten denken over allerlei zaken in en om het revalidatiecentrum, om zo de behandeling verder te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan inrichting van de wachtkamer of gangen, de website of de planning van afspraken.

Sluit jij je aan bij de kinderadviesraad?

De kinderadviesraad van Roessingh is gestart met 3 enthousiaste jonge leden. Voor de kinderadviesraad van Roessingh zijn wij nog op zoek naar 2 tot 3 kinderen en jongeren die bij Roessingh in behandeling zijn (of recent in behandeling zijn geweest) in de leeftijd van negen tot negentien jaar. Daarnaast vind je het leuk om vier keer per jaar gedurende 1,5 uur bijeen te komen en mee te denken over onder andere bovengenoemde onderwerpen en is het belangrijk dat je goed kan samenwerken en weet waar de behoefte van andere kinderen en jongeren ligt. Als beloning voor je inzet ontvang je een leuke goodie bag en één keer per jaar een leuk extraatje.

Wil je je opgeven voor de kinderadviesraad? Bespreek dit dan eerst met je ouders. Wil je eerst meer informatie of heb jij of je ouders nog vragen? Neem dan contact op met ons via kinderadviesraad@roessingh.nl.