Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Roessingh is partner geworden van methode 3 goede vragen

Geplaatst op 29 jun. 2022

Roessingh is onlangs partner geworden van de ‘3 goede vragen’, een initiatief van Patiëntenfederatie NPCF en de Federatie Medisch Specialisten. ‘3 goede vragen’ is een methode die ervoor zorgt dat zowel patiënten als zorgverleners zich meer bewust zijn van samen beslissen tijdens hun gesprek.

Open gesprek

Als u naar uw zorgverlener in Roessingh gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u meestal meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Welke behandeling of welk onderzoek bij u past, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van uw leefstijl, uw beroep en/of uw wensen.

Niemand kent uw situatie beter dan uzelf. Het is daarom belangrijk dat u altijd vragen stelt, ook als u ergens twijfels over heeft. Het is belangrijk om samen met uw zorgverlener deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen;

  1. Wat zijn mijn mogelijkheden?
  2. Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  3. Wat betekent dat in mijn situatie?

Voor de kinderen zijn er aparte, simpelere vragen ontwikkeld:

  1. Dit voel ik, wat is het?
  2. Wat kunnen we er allemaal aan doen?
  3. Wat betekent dit voor mij nu en later?

Deze vragen sporen uw zorgverlener aan om goede informatie te geven en een open gesprek met u te voeren. Samen met hem of haar kunt u vervolgens beslissen welk onderzoek of behandeling het beste bij u past. U maakt zo een goed geïnformeerde keuze.

Meer weten? Ga naar www.3goedevragen.nl