Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Roessingh lid van Technologie & Zorg Academie

Geplaatst op 13 jul. 2021

Revalidatiecentrum Roessingh is lid geworden van de Technologie & Zorg Academie (TZA). De overeenkomst werd vandaag getekend door Juliëtte Nijlant, bestuurder van Roessingh, en Eric Wolkotte, directeur van de TZA.

Het toepassen van technologie in de behandelingen is een waardevolle aanvulling voor de revalidatiezorg, het helpt mensen op hun weg naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Roessingh maakt steeds meer gebruik van technologie en eHealth.

“Om in deze snel veranderende wereld state-of-the-art behandelingen te kunnen blijven bieden, is de inzet van medische technologie en eHealth voor Roessingh cruciaal. Samen met de concernpartners doet het revalidatiecentrum veel aan technologische ontwikkeling en innovatie”, licht Juliëtte Nijlant toe. “Daarnaast kijken we graag om ons heen wat er al op de markt is aan nieuwe innovaties. De samenwerking met de TZA is voor ons daarom van grote waarde. Onze zorgprofessionals kunnen via de TZA nog meer kennis en ervaring opdoen met de nieuwste zorgtechnologie en dit in de behandelpraktijk uitproberen. Zo kunnen we snel reageren op wat de markt te bieden heeft en nieuwe toepassingen, samen met onze eigen technologie en innovaties, integreren in de behandeling van onze patiënten.”

Eric Wolkotte: “Wij willen een bijdrage leveren aan de bewustwording, acceptatie, adoptie en implementatie van deze innovaties binnen diverse sectoren en voor verschillende doelgroepen. Zorgprofessionals worden binnen de TZA getraind en opgeleid om zorgtechnologie toe te kunnen passen in de werksituatie. En samen met beleidsmakers en ontwikkelaars kijken we bijvoorbeeld welke producten goed passen in verschillende situaties. De TZA ProbeerService maakt het mogelijk om de producten te lenen en uit te proberen. We zijn erg blij met de toetreding van Roessingh. Zo kunnen we samen de ondersteuning aan patiënten met behulp van zorgtechnologie verrijken.”