Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Roessingh ontvangt half miljoen subsidie voor online behandeling

Geplaatst op 13 dec. 2021

Roessingh heeft vanuit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ZonMW een subsidie van meer dan een half miljoen euro toegekend gekregen.

Roessingh wil patiënten met blijvende beperkingen betere online mogelijkheden bieden. Zo kan een deel van de behandeling in de thuisomgeving plaatsvinden, dit in combinatie met de behandeling in het revalidatiecentrum. In 2026 zal bij 80% van deze patiënten online behandeling onderdeel van het traject zijn.

Zorgverzekeraar Menzis ondersteunt de aanvraag. Roessingh is blij met de erkenning. Bestuurder Ronald Spanjers: “Het toepassen van technologie is ons ding. Niet om de technologie, maar omdat wij weten wat wij daarmee voor patiënten kunnen betekenen. Zij kunnen een deel van de behandeling thuis ondergaan op het moment dat zij zelf kiezen en hoeven niet te reizen. Onze jarenlange samenwerking met Roessingh Research en Development komt daarbij mooi van pas.”