Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Roessingh ontvangt keurmerk ‘ALS-Zorgnetwerk’

Geplaatst op 11 okt. 2018

Het ALS-behandelteam van Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede heeft het keurmerk 'ALS Zorgnetwerk' ontvangen. De zorg die het ALS-behandelteam van Roessingh biedt, is van goede kwaliteit en de patiënten zijn tevreden over de geleverde zorg.

Project 'Kwalitatief goede ALS behandelteams'

Het ALS-behandelteam begeleidt mensen met ALS en hun naasten bij het omgaan met de gevolgen van deze aandoening. Het project 'Kwalitatief goede ALS behandelteams' werkt aan een landelijk netwerk van kwalitatief goede ALS-behandelteams. Het project wordt uitgevoerd door Spierziekten Nederland, het ALS Centrum Nederland, ALS Patients Connected en de werkgroep neuromusculaire aandoeningen van de Vereniging van Revalidatieartsen. Het project leidt ook tot formele erkenning van de individuele kwalitatief goede ALS-behandelteams. Met het keurmerk heeft ook het team van Roessingh deze erkenning gekregen.

De teams die onderdeel zijn van het ALS Zorgnetwerk worden in de komende tijd zichtbaar gemaakt op de Zorgwijzer van Spierziekten Nederland en op de website van het ALS Centrum.