Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Roessingh schaft arm-handrobot ‘ArmeoPower’ aan

Geplaatst op 30 mei 2022

De afgelopen maanden is de arm-handrobot 'ArmeoPower' succesvol getest in het Innovatielab van Roessingh. Na de test- en evaluatieperiode heeft Roessingh, als eerste revalidatiecentrum de ArmeoPower, aangeschaft. De betrokken fysio- en ergotherapeuten zijn enthousiast en verwachten meerwaarde bij de behandeling van verschillende patiëntgroepen, onder andere bij mensen die een CVA (beroerte) hebben gehad.

De complexe arm-handrobot is begin 2022 geplaatst in het Innovatielab in het revalidatiecentrum. Onderzoekers van Roessingh Research and Development waren hier nauw bij betrokken. Een aantal therapeuten kreeg instructie over het werken met de ArmeoPower en in de weken daarna hebben zij samen met patiënten de robot verder geprobeerd.

De therapeuten zijn positief over de verwachte mogelijkheden en meerwaarde van de ArmeoPower voor de behandeling van arm/handfunctie. Revalidatieartsen onderschrijven deze verwachting. Na de test- en evaluatieperiode is de ArmeoPower aangeschaft. Op dit moment wordt er gewerkt aan speciale behandelmodules, om de robot in de reguliere behandeling voor ernstig aangedane CVA-patiënten in te kunnen zetten. Vervolgens wordt er gekeken naar de mogelijkheden bij andere doelgroepen zoals dwarslaesiepatiënten.

De proefplaatsing en aanschaf van ArmeoPower is een goed voorbeeld van samenwerking tussen Roessingh, Centrum voor Revalidatie en Roessingh Research and Development. Door de korte lijnen komen wetenschap en praktijk samen in het Innovatielab van Roessingh.

De ArmeoPower is een product uit het assortiment van DIH Hocoma.

Armeo Power - Innovatielab