Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Roessingh standplaats Zonnebloemauto

Geplaatst op 12 jun. 2024

Mensen met een lichamelijke beperking die er graag een keer op uit willen kunnen de Zonnebloemauto huren via Welzorg. Roessingh is de standplaats van de Zonnebloemauto in de regio Twente.

De Zonnebloemauto is een aangepaste auto die geschikt is om mensen in een rolstoel of scootmobiel comfortabel te vervoeren. Iedereen die afhankelijk is van een loophulpmiddel kan de auto huren via www.welzorg.nl/zonnebloem. Als je zelf geen bestuurder hebt kun je zelfs een vrijwillige chauffeur aanvragen om je van A naar B te brengen.

Marktconforme huurprijs

De Zonnebloem vindt bewegingsvrijheid en zelfredzaamheid voor mensen met een lichamelijke beperking heel belangrijk. Op vakantie of een dagje uit? Een uitvaart of kerkdienst bezoeken? De Zonnebloem maakt het mogelijk met 50 ’aangepaste auto’s die in heel Nederland rijden. Omdat de Zonnebloem vindt dat het hebben van een handicap niet mag leiden tot meer kosten, is de huurprijs 45 euro per dag. Deze prijs ligt lager dan het normale tarief van een aangepaste huurauto. Dit is mogelijk dankzij de steun vanuit de Ten Cate Human Foundation en de gemeente Enschede.

Revalidatiecentrum Roessingh werkt sinds een aantal jaar samen met de organisatie van de Zonnebloemauto. “Bij Roessingh leren we onze patiënten zo goed als mogelijk weer zelfstandig de draad op te pakken. Ook de Zonnebloemauto helpt daarbij en we zijn trots daar een bijdrage aan te mogen leveren.”

Meer info over de Zonnebloemauto via zonnebloem.nl/zonnebloemauto