Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Succesvolle onderwijsdag over pijnrevalidatie

Geplaatst op 8 okt. 2021

De revalidatieartsen en behandelaren van Roessingh delen graag hun kennis met collega zorgprofessionals in de regio. Pijnrevalidatie is één van de onderwerpen waarover Roessingh als expertisecentrum graag haar kennis deelt. Bij pijnrevalidatie gaat het om een zeer boeiende patiëntengroep die vanwege vaak complexe aandoeningen aan houdings- en bewegingsapparaat moeite heeft om deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Recent gaven revalidatieartsen Aernout Oudenaarden en Wietse Gaykema samen met psycholoog Aquila Oorlog huisartsen in opleiding onderwijs over pijnrevalidatie. Onderwerpen waren het ontstaan en de behandeling van chronische pijn binnen de eerste lijn en binnen de medisch specialistische revalidatie. Ook was er aandacht voor preventie van chronificatie van pijnklachten en de communicatie met deze patiëntengroep.

De succesvolle onderwijsdag is zeker voor herhaling vatbaar. Deze manier van kennisuitwisseling draagt bij aan het vormgeven van goede netwerkzorg in de regio, net als laagdrempelige bereikbaarheid van revalidatieartsen voor (toekomstige) verwijzers en het handhaven van de huidige korte toegangstijden voor pijnrevalidatie.