Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Verdere professionalisering van de specialisatie tot revalidatiearts

Geplaatst op 30 jan. 2023

Roessingh, Centrum voor Revalidatie en Medisch Spectrum Twente ondertekenen overeenkomst

Roessingh, Centrum voor Revalidatie treedt toe tot de Centrale OpleidingsCommissie (COC) van Medisch Spectrum Twente (MST). De specialistische vervolgopleiding tot revalidatiearts gaat hiermee deel uit maken van de COC. Miriam Vollenbroek (Raad van Bestuur MST) en Juliëtte Nijlant (Raad van Bestuur Roessingh) hebben donderdag 26 januari een overeenkomst ondertekend waarin dit is vastgelegd. Dit betekent een verdere professionalisering van de opleiding tot revalidatiearts.

De Centrale OpleidingsCommissie regelt alle zaken rondom de (medisch) specialistische vervolgopleidingen. Roessingh sluit vanaf nu aan op de werkwijze van MST.

Marc Nederhand, revalidatiearts en opleider bij Roessingh, is blij met deze stap: “De arts-assistenten specialiseren zich in de volle breedte van het vak revalidatiegeneeskunde, zowel binnen de muren van Roessingh als de opleidingsziekenhuizen in de regio. Doordat Roessingh nu bij de Centrale OpleidingsCommissie (COC) van MST aansluit, kunnen we samen nog beter inspelen op de regionale en landelijke ontwikkelingen op dit gebied.”

MST en Roessingh kijken uit naar de verdere intensivering van hun samenwerking.

Op de foto van links naar rechts:

E. Zeegers (Voorzitter Centrale OpleidingsCommissie MST), M. Nederhand, M. Vollenbroek, J. Nijlant