Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Verdiepingscursus NVDG

Geplaatst op 12 nov. 2019

De NVDG organiseert op 30 en 31 januari 2020 in Roessingh, Centrum voor Revalidatie een verdiepingscursus met als onderwerp: Mogelijkheden ter verbetering van de handfunctie van een patiënt met een motorisch (in)complete cervicale dwarslaesie.

Verdiepingscursus

Mensen met een hoge dwarslaesie hebben in de meeste gevallen te maken met arm-handfunctieverlies. Hierdoor worden, afhankelijk van de mate van verlies, beperkingen ervaren in het dagelijks leven. Het behandelen van de arm-handfunctie is daarom een belangrijk aandachtspunt binnen de revalidatiebehandeling. Heb je behoefte aan meer kennis over de mogelijkheden om de handfunctie van een patiënt met een hoge dwarslaesie te verbeteren?

Tijdens deze cursus richten we ons op de conservatieve en chirurgische mogelijkheden van de arm-handfunctie bij patiënten met een hoge dwarslaesie.

Doel

Na afloop van deze cursus heb je kennis en kunde om de arm-handfunctie te verbeteren bij patiënten met een hoge dwarslaesie:

  • Inzicht in behandelbare grootheden voor conservatieve therapie bij arm-handproblematiek
  • Inzicht in belemmerende dwarslaesie gerelateerde arm-handproblematiek.
  • Conservatief behandelplan opstellen met als doel de arm-handfunctie verbeteren.
  • Analyse maken van de mogelijkheden voor arm-handchirurgie van een patiënt.

Doelgroep

(Revalidatie)artsen, paramedici, ergotherapeuten en fysiotherapeuten die bekend zijn met de problematiek van cervicale dwarslaesie patiënten en die werkzaam zijn op één van de dwarslaesie afdelingen, die erkend worden door het NVDG (inclusief ketenpartners). Affiniteit met handproblematiek is een must.

Datum en locatie

De cursus vindt plaats op 30 en 31 januari 2020 in Roessingh, Centrum voor Revalidatie.

Kosten

Deelname tweedaagse cursus, inclusief koffie, thee en lunch:
€ 220,- voor NVDG-leden, aangesloten bij een gespecialiseerd NVDG-centrum
€ 270,- voor deelnemers, werkzaam bij een ketenpartner van een NVDG-centrum

Organisatie

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Adelante, Locatie Hoensbroek en UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord.

Inschrijving

U kunt zich inschrijven vóór 20 december 2019 via: marketing@roessingh.nl o.v.v. NVDG verdiepingscursus.