Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Zorgtechnologie op het plein

Geplaatst op 28 sep. 2021

Op dinsdag 5 oktober, tussen 8:00 en 17:00 uur, staat de InfoTruck van de Technologie & Zorg Academie (TZA) op het Van Heekplein in Enschede. Dit is een initiatief van zorgorganisaties Livio, Liberein, Zorggroep Manna, Roessingh, Centrum voor Revalidatie, de Posten, Aveleijn en de gemeente Enschede - allemaal lid van de TZA - die samen zorgtechnologie onder de aandacht willen brengen van de inwoners, (zorg)studenten en zorgprofessionals in Enschede.

Zorgtechnologie is altijd ondersteunend aan de zorg en helpt met het vergroten van bijvoorbeeld welzijn, veiligheid en zelfredzaamheid. Ook maakt zorgtechnologie communicatie op afstand, bijvoorbeeld met een zorgverlener of mantelzorger makkelijker. Er is al heel veel mogelijk met zorgtechnologie en de organisaties hopen dat - door het te laten zien, het uit te proberen en te ervaren - mensen er meer voor open staan om het te gebruiken.

U kunt deze dag geheel vrijblijvend de InfoTruck bezoeken. De InfoTruck is een omgebouwde vrachtwagen, vol met zorgtechnologie producten. Bij deze InfoTruck zijn medewerkers van meerdere Enschedese zorginstellingen aanwezig. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur is een medewerker van Roessingh aanwezig. Het team geeft uitleg en verzorgt demonstraties. Ook kunt u samen met hen kijken of er een oplossing is om bijvoorbeeld (langer) zelfredzaam te kunnen blijven. Denk aan communicatie met een mantelzorger of zorgprofessional via een makkelijk te bedienen tablet. Of aan een sociale robot die u eraan helpt herinneren om uw medicijnen in te nemen. Een ander voorbeeld is een speciaal kussen om beter te ontspannen of te slapen. Er zijn diverse kleine en grotere producten aanwezig om te bekijken en uit te proberen.

Na de aftrap op het Van Heekplein zal de InfoTruck op nog meer plaatsen in de stad worden ingezet, de agenda vindt u op www.tza.nu/agenda.