Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Missie en kernwaarden

Revalidatiecentrum Roessingh maakt deel uit van Roessingh Concern, waarin behandeling en zorg en commerciële activiteiten samenkomen. Door deze bundeling van krachten heeft het concern een unieke positie binnen Revalidatie Nederland en ten opzichte van andere regionale zorgaanbieders.

Missie en visie

Roessingh, Centrum voor Revalidatie, vindt dat iedereen een plek verdient in de samenleving. Als een ongeval, ziekte of aandoening je treft, moet je opnieuw je plek vinden: thuis, op het werk, op school. Daar helpen we bij.

Hoe?

We leren patiënten zo goed als mogelijk (weer) zelfstandig met hun beperkingen te functioneren in de samenleving. Dagelijks zetten we ons hiervoor in met behulp van onze concernpartners en samenwerkingspartners. Bij diagnostiek en behandeling passen we waar mogelijk bewezen technologische innovaties toe.
Medisch specialistische revalidatie betekent je toekomst herwaarderen. We zijn eerlijk naar patiënten: niet iedereen wordt beter. Met acceptatie en onze hulp komen ze zo ver mogelijk. Er is aandacht voor de verhalen van patiënten. Roessingh is ‘een huis vol verhalen’.

Wat?


We leveren als enige aanbieder in Oost-Nederland alle facetten van medisch specialistische revalidatiezorg. We zijn expert in onder meer kinderrevalidatie en complexe loop- en arm-/handproblematiek (Roessingh Diagnostisch Centrum). Voor onze specialismen bezoeken patiënten in heel Nederland Roessingh.

Kernwaarden

"Samen, vernieuwend en attent ben je als je niet over, maar met de patiënt praat." Annemarie Homans, voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht

De gedeelde waarden van Roessingh Concern laten zien waar wij voor staan en klinken door in onze bedrijfsstrategie van productleiderschap en onze strategische doelen:

Vernieuwend

Wij zijn er van overtuigd dat het vernieuwen en ontwikkelen van diagnostische methoden en behandelmethoden, processen en producten noodzakelijk zijn om blijvend aan de vraag van de patiënten te kunnen voldoen. Met vernieuwen leveren wij een bijdrage aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat de zorg betaalbaar blijft.

Attent

Wij zijn attent naar onze patiënten en naar elkaar. Wij reageren alert op de kansen en mogelijkheden.

Samen

Wij geloven in de kracht om samen het beste resultaat tot stand te brengen. Dat doen wij multidisciplinair met onze patiënten, die centraal staan in ons handelen en betrekken daar waar nodig andere zorgaanbieders.

Deze kernwaarden vindt u terug bij de verschillende bedrijfsonderdelen van Roessingh Concern.