Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Roessingh Concern

Revalidatiecentrum Roessingh is een onderdeel van Roessingh Concern. Binnen het concern zijn verschillende functies op het gebied van de revalidatiezorg bijeengebracht, de bedrijfsonderdelen van Roessingh werken nauw samen. Door deze bundeling van krachten heeft Roessingh een unieke positie binnen Revalidatie Nederland en ten opzichte van andere regionale zorgaanbieders.

Organisatieonderdelen

Roessingh, Centrum voor Revalidatie biedt aan jong en oud medisch specialistische revalidatie met de modernste hulpmiddelen en nieuwste technieken.

Roessingh Revalidatie Techniek behoort tot de toonaangevende specialisten in Nederland, op de markt voor lichaamsgebonden orthopedische hulpmiddelen. Met toewijding en vakmanschap bedienen de circa 80 medewerkers de klant met orthopedische artikelen (orthesen en prothesen), orthopedische schoenen, therapeutisch elastische kousen en mammacare producten.

RRT heeft aanmeetlocaties in Almelo, Doetinchem en Enschede. Daarnaast zijn er vele servicepunten in onder andere zieken- en verpleeghuizen in Overijssel en Gelderland en in diverse aan deze provincies grenzende gebieden.

Roessingh Arbeid is gespecialiseerd in re-integratie na revalidatie. Door de unieke samenwerking met Revalidatiecentrum Roessingh zijn zij in staat integrale revalidatie- en re-integratieconcepten samen te stellen. Daardoor kunnen ze ook in complexe situaties passende dienstverlening bieden. Bovendien hebben zij veel ervaring met re-integratieprogramma's voor specifieke doelgroepen, zoals oncologiepatiënten. Roessingh Arbeid is eveneens betrokken bij re-integratie van personen met een post-whiplash syndroom, chronische vermoeidheidsklachten, burnout en niet-aangeboren hersenletsel.

rdgKompagne is de grootste leverancier in Nederland op het gebied van communicatiehulpmiddelen, computeraanpassingen, omgevingsbediening en planningshulpmiddelen voor mensen met een handicap. rdgKompagne geeft advies bij de selectie van hulpmiddelen en werkt samen met alle ziektekostenverzekeraars in Nederland, met gemeentes en met het UWV.

RoessinghMedinello is een zelfstandig behandelcentrum voor poliklinische revalidatie in Enschede. Multidisciplinaire teams behandelen hier patiënten met een gecompliceerde zorgvraag. RoessinghMedinello staat voor een innovatieve aanpak, gebaseerd op bewezen effectieve behandelmethoden.

Roessingh heeft een intensieve samenwerkingsrelatie met Roessingh Research and Development. RRD is een wetenschappelijk onderzoekscentrum op het gebied van revalidatietechnologie en eHealth.