Let op!

U bekijkt de website op dit moment in een sterk verouderde browser, hierdoor kan het zijn dat onze website niet goed werkt. Gebruik bij voorkeur de laatste versie van een moderne browser als Chrome of Firefox.

Over

Telemedicine

Telemedicine is zorg op afstand. Het doel is om de kwaliteit van zorg te verhogen, de benodigde tijd om deze zorg te leveren te verlagen en de patiënt meer te ondersteunen bij zelfmanagement. Nieuwe technieken en diensten maken het mogelijk om patiënten in de thuissituatie te monitoren maar ook te begeleiden bij de behandeling.

Oefenportaal

Binnen de longrevalidatie, behandeling van CVA, NMA/ALS/MS en oncologie wordt op dit moment al gebruik gemaakt van een oefenportaal, waarmee patiënten zelfstandig onderdelen van hun behandeling kunnen uitvoeren. Dit portaal wordt in toenemende mate ingezet in meerdere behandelprogramma’s bij allerlei doelgroepen. Voor meer informatie kijk op de website van Telerevalidatie of bekijk onderstaande video's.

Telemedicine

Voor patiënten met een beroerte (CVA)

Telemedicine

Voor patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)

Samenwerking met Roessingh Research and Development (RRD)

Roessingh participeert regelmatig in onderzoeken en de ontwikkeling van innovaties die via RRD voorgesteld worden. Zo vindt er onderzoek plaats naar de inzet van Virtual Reality, activiteitenmonitoring en gamification. Kijk voor meer informatie op de website van RRD.

Project SPecialistische INnovatieve Zorg (SPINZO)

Voor het eerst zetten zorginstellingen de deuren open om het MKB uit te dagen na te denken over zorgoplossingen. Dat doen ze in het project ‘Specialistische zorg thuis’. Binnen het driejarige project staat de vraag centraal welke innovaties en afspraken ze moeten ontwikkelen om de patiënt het beste thuis te kunnen behandelen. Het project heeft Europese EFRO subsidie ontvangen om het project tot uitvoer te brengen. Lees meer over SPINZO.