Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Activiteiten

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Bij Roessingh Bewegingstherapie & Sport kan uw kind terecht voor therapie, als onderdeel van zijn of haar revalidatie. Na de revalidatie kan uw kind bij ons blijven sporten. Heeft uw kind niet gerevalideerd bij Roessingh? Ook dan is hij of zij van harte welkom.

Wij bieden de volgende activiteiten aan: JeugdSportPlus!, ZwemKids en ZwemKidsPlus! Hieronder leest u een beschrijving van de activiteiten en de mogelijkheden.

JeugdSportPlus!

Wil uw kind meer plezier beleven aan bewegen? Bij JeugdSportPlus! gaan we op een leuke manier samen met andere kinderen en jongeren van zeven tot vijftien jaar werken aan je conditie. Dit doen we met behulp van een afwisselend programma van sport, spel en fitness. JeugdSportPlus! is zeer geschikt voor kinderen en jongeren met overgewicht, lichamelijke beperkingen, een bewegingsachterstand en/of een chronische aandoening.

Dag Tijd
Zaterdag 10.00 uur en 11.00 uur
De activiteit duurt 60 minuten

Zwemmen

Iedere ouder gunt zijn kind veilig zwemmen. Dit geldt ook voor kinderen met een motorische beperking of bewegingsachterstand. Bij ZwemKids en ZwemKidsPlus! besteden wij extra aandacht aan deze kinderen.

ZwemKids

Zwemmen is heerlijk! Bij ZwemKids werkt uw kind wekelijks, individueel op een ontspannen en plezierige manier aan zijn of haar fitheid. Plezier beleven aan bewegen in het water staat centraal. Hierbij is het belangrijk dat uw kind zelfstandig in diep water kan zwemmen. Het is niet nodig om in het bezit te zijn van een zwemdiploma en er mag gebruikgemaakt worden van een drijfhulpmiddel.

Dag Tijd
Woensdag 18.00 uur en 18.30 uur
Zaterdag 8.30 uur en 9.00 uur
De activiteit duurt 30 minuten

ZwemKidsPlus!

Bij ZwemKidsPlus! leert uw kind zwemmen. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid in het water zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten. Bij ZwemKidsPlus! wordt uw kind begeleid tot het zwemdiploma A is behaald. Alle slagen en vaardigheden komen hierbij aan de orde. Wanneer uw kind niet aan de diploma-eisen voldoet, ontvangt hij of zij van ons een zwemcertificaat.

Gezien de intensieve begeleiding is de groepsgrootte bij ZwemKidsPlus! maximaal 4 kinderen.

Dag Tijd
Woensdag 15.00 uur en 15.45 uur
De activiteit duurt 45 minuten