Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Goed Besteed

ZeroG eerste actie van nieuwe Stichting Steun Roessingh

Geplaatst op 6 nov. 2020

Dankzij een donatie van de erven familie Offenberg realiseerde Steun Roessingh onlangs haar eerste technologische innovatie voor patiënten van Roessingh: zonder zwaartekracht kunnen patiënten dagelijkse situaties oefenen dankzij de ZeroG.

Grenzen en mogelijkheden verkennen met ZeroG

De ZeroG is een zogeheten dynamische body en weight support robot. Vanaf november 2020 kunnen revalidatiepatiënten met loop- en balansproblemen in hun behandeling bij Revalidatiecentrum Roessingh gebruik maken van deze innovatieve technologie. Het bestaat uit een harnas, gekoppeld aan een plafondrail. Hierin kan de patiënt zonder zwaartekracht onder veilige omstandigheden in een vrije ruimte oefenen met diverse nagebootste dagelijkse situaties, zoals het lopen met een rollator.

Dankzij de veiligheid die deze technologie biedt, verkent de patiënt gemakkelijker zijn grenzen en mogelijkheden. Die veiligheid uit zich in de gewichts­ondersteuning en de valpreventie van de ZeroG. Mocht de patiënt uit balans raken dan vangt de ZeroG hem op. Dit creëert voor de behandelaar bovendien een veilige en ergonomische werkomgeving. Doordat de behandelaar fysiek wordt ontlast, kan hij zijn volledige aandacht richten op de patiënt en zijn behandeling.

Standaard onderdeel van behandeling

Roessingh, Centrum voor Revalidatie is één van de revalidatiecentra in Nederland die behandelt met de ZeroG technologie en de enige in Twente. De ZeroG wordt bij Roessingh een standaard onderdeel in de behandeling van patiënten met loop- en balansproblemen. Denk bijvoorbeeld aan patiënten met een beroerte of ander hersenletsel, een dwarslaesie, een amputatie of spierziekte en kinderen met een motorische achterstand.

ZeroG