Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Uw behandeling

Activiteitentherapie

De gevolgen van een aandoening of ziekte zijn vaak moeilijk te overzien. Een goede tijdsbesteding kan een aanvullende positieve bijdrage leveren aan het welzijn. Het kan een manier zijn om zin en betekenis te geven aan die aspecten van het leven die niet zo makkelijk op een andere manier invulling kunnen krijgen.

Tijdsbesteding

Bij de afdeling activiteitentherapie kunt u zich oriënteren en trainen op het gebied van creatieve en andere tijdsbesteding. Zelf bezig zijn met (creatieve) activiteiten verrijkt uw bestaan; u ontwikkelt uw talent en het versterkt uw eigenwaarde. De activiteitentherapie gaat uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Activiteitentherapie richt zich niet alleen op de periode bij Roessingh, maar ook op de periode daarna. Voor de één is activiteitentherapie een gelegenheidservaring, voor de ander kan het een start zijn voor een zinvolle levensinvulling.

Activiteitenaanbod

Bij de activiteiten die worden aangeboden wordt altijd uitgegaan van uw persoonlijke interesses. Deze zijn voor iedereen anders. Daarom kunt u zelf uw wensen kenbaar maken. Enkele voorbeelden uit het activiteitenaanbod:

• Creatief: schilderen, tekenen, houtbewerken, mozaïek, speksteen bewerken, handwerken
• Media:
gebruik computer, iPad, telefoon
• Muziek:
gitaar of piano spelen, zingen, muziek luisteren
• Koken

• Sociaal:
gezelschapsspellen en lezen.

Naast het activiteitenaanbod staan contact met anderen, een leuk gesprek en plezier in de activiteit centraal.

Therapeutisch computergebruik

U kunt bij de afdeling activiteitentherapie ook terecht voor therapeutisch computergebruik. De computer kan worden ingezet als leermiddel, communicatiemiddel, informatiemiddel en tijdsbesteding. Bent u door uw handicap beperkt in het bedienen van de computer, dan zijn er aanpassingen mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spraakinvoer, oogbesturing, schermvergrotingssoftware en armondersteuning.

Aanmelden activiteiten

Heeft u interesse in onze activiteiten? Maak dit kenbaar bij de afdeling activiteitentherapie. Onze medewerkers kunnen u meer informatie geven en zullen samen met u een activiteitenplan opstellen. Naast de tijden dat u staat ingepland kunt u ook langskomen om verder te gaan met de activiteit of te beginnen met een nieuwe activiteit.

Kosten

De materiaalkosten van de werkstukken die u maakt zijn voor eigen rekening. Het meeste materiaal dat nodig is, is op de afdeling aanwezig. U kunt er ook voor kiezen om zelf materiaal mee te nemen.

Na de revalidatie

Tijdens uw behandeling bij Roessingh kunt u zich oriënteren op een leuke en zinvolle tijdsbesteding. U leert ook hoe u zelf thuis aan de slag kunt. Wij helpen u ook graag in het zoeken van een activiteit of dagbesteding bij u in de buurt voor na de revalidatieperiode.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de activiteitentherapie via telefoonnummer 053 487 53 79 of activiteitentherapie@roessingh.nl.