Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Uw behandeling

Bibliotheek

U bent van harte welkom in de bibliotheek van Revalidatiecentrum Roessingh. Als u verblijft op de verpleegafdeling of de pijnkliniek, kunt u gebruik maken van de faciliteiten die de bibliotheek te bieden heeft.

Openingstijden

De bibliotheek is geopend op:
Maandag 09.00 - 14.30 uur
Dinsdag 09.00 - 14.30 uur
Donderdag 09.00 - 14.30 uur

Tijdens deze uren bent u van harte welkom om tijdschriften en boeken te raadplegen. Patiënten die verblijven op de pijnkliniek of op de verpleegafdeling, hebben de mogelijkheid om boeken te lenen en mee te nemen naar de (verpleeg)afdeling.

Collectie

In de bibliotheek staat een brede collectie boeken van zowel Nederlandse literatuur, (streek)romans, groot-letterboeken, boeken met platen en illustraties en luisterboeken. Ook is er een collectie informatie- en ervaringsboeken aanwezig die uitleg geven over bepaalde ziekten en aandoeningen. In deze boeken beschrijven mensen hoe het is om te leven met een ziekte of aandoening en hoe ze omgaan met de beperkingen in het dagelijks leven.

e-Readers
Er zijn e-Readers beschikbaar die geleend kunnen worden. Op deze e-Readers staan digitale boeken voor volwassenen en jongeren. Bij de e-Readers worden lampjes geleverd, zodat u ook in de avond of nacht kunt lezen.

Daisy speler
Er is een Daisy speler aanwezig die geleend kan worden. Daisy staat voor: Digital Accessible Information System. Dit voorleesapparaat is geschikt voor het afspelen van een CD, een SD-geheugenkaart of een USB-stick. Patiënten kunnen via dit apparaat boeken beluisteren en kunnen het apparaat zelf instellen op volume, tempo van voorlezen e.d. In de bibliotheek zijn ook luisterboeken beschikbaar.

Uitleenregels

Alleen patiënten die verblijven op de verpleegafdeling of pijnkliniek kunnen boeken en ander informatiemateriaal lenen. U dient daarvoor uw naam en patiëntnummer door te geven en de afdeling waar u verblijft. De uitleentermijn is vier weken. Voor de e-Reader en de Daisy speler geldt een uitleentermijn van twee weken.

Contact

Voor meer informatie kunt u terecht in de bibliotheek of een e-mail sturen naar bibliotheek@roessingh.nl.