Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Uw behandeling

Geestelijke verzorging

Revalideren is een zwaar proces waarin u vooral hard aan het werk bent om opnieuw een weg te vinden in het leven. Dit geldt zowel lichamelijk als emotioneel. Soms heeft u daarom misschien behoefte aan een luisterend oor. Of juist aan een plek om even alleen te zijn. Onze geestelijk verzorger en ons stiltecentrum zijn er voor die momenten.

Het stiltecentrum

“Ik ben blij dat deze plek er is. Even rust, even kracht opdoen. Even denken aan de mensen die me lief zijn. Even wensen dat alles weer goed zal komen.”

In Roessingh is er een plek om op adem te komen, om even rust te vinden, om gedachten te ordenen of de vrije loop te laten. U bent dag en nacht welkom in het stiltecentrum, op de eerste verdieping (route 21), de deur gaat automatisch open. U kunt hier ook iets opschrijven, een kaarsje branden, wat lezen in boeken, tijdschriften of gedichten of gewoon stil zijn, mediteren of bidden.

Geestelijke verzorger

“Mijn heelheid ligt in stukken uiteen, op weg naar nieuwe ordening. Nieuwe, andere heelheid, een lange weg en veel tijd.”

De geestelijke verzorger is er voor álle patiënten van Roessingh. Het maakt niet uit welke levens- of geloofsovertuiging u heeft. De geestelijk verzorger luistert, verbindt en gaat met u op zoek naar uw eigen krachtbronnen. De gesprekken zijn altijd in alle vertrouwelijkheid.

De geestelijke verzorger biedt een luisterend oor en heeft een open hart voor wat u bezighoudt. Thema’s zoals ingrijpende veranderingen en consequenties, rouw en verlieservaringen, levens- en geloofsvragen, ethische dilemma’s en keuzen, rituelen en bezinning horen bij het aandachtgebied van de geestelijk verzorger.

Het contact met de geestelijk verzorger bestaat meestal uit individuele gesprekken. Als u dat op prijs stelt, kunnen ook naasten, partners of familieleden bij de gesprekken worden betrokken.

Contact

Wilt u in alle rust eens met iemand praten die aandacht, tijd en ruimte voor u heeft, dan bent u van harte welkom bij onze geestelijk verzorger Tjarda Brouwer. U kunt vrijblijvend binnen lopen in het Stiltecentrum. Hiernaast bevindt zich ook het kantoor van de geestelijk verzorger. Zij is elke woensdag aanwezig (Route 21).

En u kunt een afspraak maken: