0 - 4 jarigen

De ontwikkeling van een kind kan door verschillende oorzaken belemmerd worden. Het is van groot belang om vroegtijdig de problemen of stoornissen te signaleren en eventueel te behandelen. Roessingh heeft daarvoor een gespecialiseerd team, het 0 – 4 jarigenteam.

Observatie

Voor kinderen van nul tot vier jaar heeft Roessingh een apart observatiespreekuur. Dit spreekuur is bestemd voor baby's en peuters die een achterstand hebben in hun bewegingsmogelijkheden. Ook wanneer niet duidelijk is of uw kind zich volgens de verwachting ontwikkelt, kunt u hier met uw kind terecht. Op het observatiespreekuur wordt gekeken welke problemen er zijn. Dit kan leiden tot behandeling of begeleiding. U kunt bij Roessingh verschillende vormen van hulp krijgen: therapie, voorzieningen, ondersteuning en uitgebreide observatie.

Therapeutische kindergroepen

Als intensieve behandeling of begeleiding nodig is, kan uw kind in aanmerking komen voor de therapeutische dreumes- of peutergroep.

Therapeutische dreumesgroep

Bestemd voor kinderen van 0 tot ongeveer 2,5 jaar. Doordat deze kinderen specifieke verzorging en begeleiding nodig hebben, kunnen ze vaak niet terecht bij andere vormen van opvang.

Therapeutische peutergroep

Bedoeld voor kinderen van ongeveer 2,5 tot 4 jaar die een achterstand hebben in de bewegingsmogelijkheden.